19 Ekim 2024

Samsun’da güzergah sevinci

1 Nolu Dolmuş Hattı
Samsun’da 1 No’lu hat dolmuşlarının güzergahının Kalkanca’ya kadar uzatılması, hem esnafı hem de vatandaşları sevindirdi.

Vatandaşın ve şoför esnafının yoğun talebi üzerine yapılan çalışmalar sonucunda 1. hat dolmuşları, bugünden itibaren Kalkanca, Baruthane ve Karasamsun mahallelerinin birleşimi olan Hendek, Mehtap ve Mehmet Akif Ersoy kavşağına kadar hizmet verecek. Yıllardır bu sorunun çözülmesini beklediklerini dile getiren mahalle muhtarları ve 1. hat dolmuş esnafı ile vatandaşlar, yapılan düzenlemeden dolayı Kanal S mikrofonlarına memnuniyetini şöyle dile getirdi:

Muhtar Mustafa ÖZTÜRK
OLMAZSA OLMAZDI

Samsun Muhtarlar Derneği Başkanı-Baruthane Mahallesi Muhtarı Mustafa ÖZTÜRK: Baruthane, Kalkanca ve Karasamsun mahallelerinde zamanla nüfus çok arttı. Bu da ulaşım sorununu beraberinde getirdi. Özellikle bu bölgede öğrenci çok olduğu için ulaşımdaki bu değişikliğin olmazsa olmazı yaptı. Uzun zamandır bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyorduk. Hattın bu noktaya çıkması, ulaşımı çok kolaylaştıracak. Emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederiz.

Muhtar Zekiye Nur AYDEMİR
BÜYÜK UĞRAŞLAR VERDİK

Kalkanca Mahallesi Muhtarı Zekiye Nur AYDEMİR: 1. hattaki bu değişiklik bizim için güzel bir başarı oldu. Vatandaştan çok talep vardı. Çok büyük uğraşlar verdik. Biz de bunun müjdesini aldık ve çok mutluyuz. Ulaşım artık daha kolay olacak. Bütün mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 1 hattın artık Kalkanca’ya çıkması vatandaş için çok büyük bir hizmet oldu. Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz.

Muhtar Hüseyin YILDIRIM
EZİYETE DÖNÜŞÜYORDU

Karasamsun Mahalle Muhtarı Hüseyin YILDIRIM: 1. hattın buraya çıkması çok güzel oldu. Burası özellikle son yıllarda çok gelişti ve nüfus da arttı. Otobüs ve minibüsler yetersiz kalıyordu. Vatandaş için de yokuş eziyete dönüşüyordu.

1 No'lu Dolmuş Hattı Başkan Yardımcısı Fuat KOR
VATANDAŞ ÇOK İSTİYORDU

1 No’lu Dolmuş Hattı Başkan Yardımcısı Fuat KOR: Güzegahımızda şimdiye kadar olan sisten bugünden itibaren değişiyor. Kalkanca’dan aldığımız yolcuları durak yerinde indi-bindi yapıyorduk. Kalkanca’dan binen yolcularımız indi-bindi olmadan direkt yola devam edecekler. Yaklaşık 10 yıldır bunu değiştirmek için uğraşıyorduk. Vatandaşın da talepleri vardı. Vekilimiz Dr. Mehmet Muş, Başkanımız Mustafa Demir, Birlik Başkanımız Hacı Eyüb Güler ve muhtarlarımız bizlere çok yardımcı oldu. Kendilerine teşekkür ederiz.