19 Ekim 2024

Samulaş A.Ş. ve Samsun Büyük Şehir Belediyesinin Hizmet Eksiği

Samulaş A.Ş. ve Samsun Büyük Şehir Belediyesi, pandemi sürecinde 8. Nolu Hattı iptal etmiş pandemi sürecinden sonrada hizmete almamış, fakat mahalle sakinleri ve mahalle muhtarının çabalarıyla yeniden hizmete başlayan 8. Nolu Hat zoraki hizmet vererek yolcuların otobüse binmemesi için elinden gelen her türlü özeni göstermiş güzergah kısıtlaması belli saat aralığında hizmet vb gibi özel uygulamalar göstermiştir.

Öyleki; Eskiden Büyükcami’den hareketle Atatürk Bulvarı üzerinden Gençlik Parkı, 100.Yıl Bulvarı, Öğretmenler Caddesi, Akın Sokak, Çimenli Caddesi, Bol Sokak – Kuba Camii’nden dönüş ile tekrar Çimenli Caddesi, Akın Sokak, Nebiler Caddesi, Hakkâri Sokak ve Hakkâri Sokak başı – Nebiler Camii’nden dönüş ile Nebiler Caddesi, 118.Sokak, Öğretmenler Caddesi, 100.Yıl Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Büyükcami ve Çarşamba Yönünde yer alan Cumhuriyet Meydanı Durağı.

Fakat şimdi; Yeni düzende ise Büyükcami Kalkış Müftülük, Gençlik Parkı 2, Nebiler Caddesi, Kadifekale Aile Sağlığı Merkezi, Çimenli Caddesi 2 Küba Camii.

Hareket Saatleri :
Hafta İçi:
Hafta Sonları :10:00 / 12:00 / 14:00 / 16:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. toplamda 3 ile 3,5 Km arasında sefer yapan bu otobüs 35, 40 Km ortalama mesafe kat eden diğer hatlar ile aynı tarife ile çalışmakta, Mahalleli otobüsü kullanabilmek için hem bu saçama sapan saatlerde otobüse yetişmesi gerekecek hemde ortalama 40 Km mesafede hizmet veren diğer hatlarla aynı fiyata seyahat edecek. Bunun bir hizmet olmadığı insanları kandırmaya yönelik olduğu açık ve nettir.

Birçok kişi Organize Sanayi bölgelerinde ve Şehrin çeşitli yerlerinde çalıştıklarını ve akşam saat 18:30 19:00 saatleri arasında işten çıktıklarını ve hafta içi akşam saat 18:00’da Büyükcamiden hareket eden 8 Nolu Hatta yetişemediklerini ifade etmektedirler. Oldukça yoğun şikayete konu olan 8 Nolu Hattın biran önce yeniden hat saatlerinin ve güzergahlarının kontrol edilerek eksik hizmetlerinin giderilmesini talep etmektedirler.