18 Ekim 2024

Asgari ücrete ara zam yapılacak! Tarih belli oldu

0

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM GELİYOR

Temmuz ayında enflasyon farkına göre emeklilere bir maaş zammı yapılacak. Ancak asgari ücrete ilişkin bir zam girişimi ise olacak mı? sorusu şimdiden merak edilmeye başlandı. SGK Uzmanı İsa Karakaş, Ankara kulislerindeki net bilgiyi paylaştı. Asgari ücrete o tarihte ara zam geliyor.

Ocak ayında emeklilere ve memurlara yüzde 49,25 oranında maaş zammı yapılırken asgari ücretliye ise yüzde 49 oranında zam gerçekleştirilmişti. Yapılan zam tutarı ise pek çok kesimin umduğunu ise karşılamadı.

Açlık sınırının 19 bin TL’ye dayandığı ortamda ne emekli maaşı ne de asgari ücret maaşı alan vatandaş geçinemiyor. Bu noktada maaşlara bir düzenlemenin yapılması talep ediliyor.

İktidar tarafından emekli maaşlarına 6 aylık enflasyon farkına göre maaş zammı yapılacağı belirtiliyor. Asgari ücrete ilişkin ise enflasyon oranına göre bir pozisyon alınacağı konuşuluyor. Ancak şu anda iktidarın gündeminde asgari ücret zammı olmadığı da belirtiliyor.

UZMAN İSİM AÇIKLADI

Çoğu uzman isim ise kulis bilgilerini paylaşıyor. SGK Uzmanı İsa Karakaş, ‘kesin yapılacak’ diyerek Ankara kulislerindeki gizli bilgiyi sızdırdı. Asgari ücrete ara zammın yapılacağını söyleyen Karakaş, rakamın ne hükümeti ne de işvereni zorlamayacağının altını çizdi.

Karakaş şu açıklamalarda bulundu;

“1 Eylül’den itibaren asgari ücrette bir düzeltme yapılması söz konusu olabilir. Bizim Ankara’da edindiğimiz bilgiler ise bunun çok yüksek bir rakam olmayacağı yönünde. En fazla 20 bin TL civarında olacak. Bütçeye çok zorlamayacağı yönünde fikir de var. 700 TL’lik işveren desteği de 1.000 TL’yi aşacak”

ALINTI: KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir