18 Ekim 2024

Tüm elektrik aboneleri için zorunlu olacak

0

AKKILI SAYAÇ SİSTEMİNE GEÇİŞ

Akıllı sayaç sistemine geçiş zorunlu hale geliyor. Bu yenilik, kullanıcıların güç tüketimlerini kolayca cep telefonlarından takip edebilmelerine olanak sağlayacak.

1 OCAK’TA BAŞLADI

Yeni sistemle birlikte, milyonlarca dolarlık bir güncelleme süreci başlatılıyor ve elektrik sayaçları aşamalı olarak kullanımdan kaldırılıyor. 1 Ocak 2024’ten itibaren haneler, cep telefonları aracılığıyla elektrik kayıt işlemlerini tamamlayabilecekler.

ZORUNLU OLACAK

Türkiye’de ulusal akıllı ölçüm sistemi kullanılmakta olup, 2025’in başlarında ev ve işyerleri belirli bir seviyenin üzerindeyse akıllı sayaçlara geçmek zorunda kalacaklar. Bu yeni sistem, kapalı mekanlarda bile telefonla elektrik ticareti yapılmasına olanak tanıyacak.

Elektrikli araçların kurulumu ve bakımı da elektrik dağıtım lisansı kapsamında kuruluşların sorumluluğunda olacak. TEDAŞ, iletişim yazılımının ana özelliklerini 1 Ocak 2025’e kadar yayınlamayı planlıyor.

GÖSTERGELER UZAKTAN OKUNABİLECEK

Dağıtım şirketleri de bu tarihe kadar belirlenen spesifikasyona uygun merkezi iletişim yazılımlarını kurarak, tüm cihazlardan veri entegrasyonunu tamamlayacaklar. 1 Ağustos 2025’e kadar bu yazılım aracılığıyla göstergeler uzaktan okunabilecek.

1 Haziran 2025’ten itibaren ise merkezi olmayan şirketler tarafından sağlanan tüm akıllı sayaçlar, modemler ve veri yoğunlaştırıcılar beraber çalışabilirlik ilkelerine uygun olacak.

ALINTI:KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir