18 Ekim 2024

Samsun’da sahiller mercek altında! İki bakandan önemli talimat

0

Samsun Valisi Orhan Tavlı’nın da katıldığı toplantıda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, vatandaşların denizlere daha rahat ulaşmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Denizler Halkındır” projesi kapsamında sahillerin mercek altına alınması talimatını verdi.

YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

Bakan Özhaseki ile Bakan Yerlikaya, bakan yardımcıları ve her iki bakanlığın bürokratlarının, Hatay’dan Artvin’e kadar kıyı şeridinde bulunan 28 ilin valileri ve il müdürleriyle çevrimiçi toplantıda bir araya geldi. Bakan Özhaseki, il müdürlükleri nezdinde kıyıların gözetim altına alınacağını ve valiliklerin de de konuyu yakından takip edeceğini söyledi.

ADIM ADIM GÖZDEN GEÇİRİLECEK

‘Valiler ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürleri Toplantısı’nda konuşan Bakan Özhaseki, ‘Denizler Halkındır’ projesi ile hedeflerinin ülke turizmini baltalamak değil, sahilleri kaçak yapılardan arındırmak olduğunu vurguladı. Vali ve il müdürlerinin projeye yönelik talep ve görüşlerini de dinleyen Özhaseki, projeyi vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine başlattıklarını belirterek, Samsun’un da aralarında bulunduğu tüm sahil kesiminin adım adım gözden geçirileceğini söyledi.

GEREĞİ YAPILACAK 

Özhaseki, “Valiliklerimiz koordinesinde il müdürlüklerimiz, vatandaşlarımızın kıyılara ulaşımına, kıyılardan yararlanmasına mani olan işgalleri, engelleri ve kaçak yapılaşmaları tespit edecek ve mevzuatın gereğini yapacak. Çevre-Deniz İhbar Hattı’nı kurduk. Kaçak yapılara, işgallere ilk adımda engel olacağız. Bunu ancak vatandaş ile birlikte devlet ve millet iş birliği ile gerçekleştirebiliriz” dedi.

FİKİR İŞÇİSİ: ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir