19 Ekim 2024

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz hedefini açıkladı: “1 yıl içinde borç yükü ortadan kalkacak”

0

İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, adaylık döneminde verdiği sözlerden biri olan şeffaf yönetim anlayışıyla çalıştıklarının altını çizerek, borç yükünden dolayı mecbur kalındığı için 2 gayrimenkulün satışa çıkarıldığını söyledi.

ŞEFFAF YÖNETİM VURGUSU

İlkadım Belediye Meclisi’nde 2 gayrimenkulün satışı gündeme geldi. Eski Başkan Necattin Demirtaş döneminden kalma bir borç yüküyle karşı karşıya kalındığını dile getirerek, “Gönül isterdi ki varlıklarımıza dokunmadan, kendi bütçemiz ve imkanlarımızla bu süreci yönetelim. Benim seçim kampanyasında tahhüdüm vardı 31 Mart’a kadar belediyenin içinde durumu vatandaşımızla paylaştık. Göreve geldiğimizde hiç dert yanmayacağız demiştik. Bu durumu o yüzden paylaşmıyoruz. Ama mecliste her şeyi açık bir şekilde konuşmamız gerekiyor. 5 aylık bir süreçte ağır bir yükle karşı karşıyayız” dedi.

ÖDEMELERİ ANLATTI

Gelecek aylarda yapılacak ödemelerden ve borçlar hakkında da bilgi veren Kurnaz şunları söyledi: “5 aya yazılmış 98 milyonluk bir çek var. Gazi İmar İnşaat’a yaklaşık 106 milyon lira belediyemizin borcu var. Bu da önemli. Gazi İmar’a para aktaramayınca oranın SSK primleri de ödenemiyor. Yaklaşık 170 milyon gecikme zammı hariç SGK borcumuz var. Gecikme faizi konduğunda yaklaşık 250-300’lere ulaşacak. Borçları ödememiz gerekiyor. İller Bankası’ndan gelen pay bize yetmiyor. Mayıs ayının ödemelerimizi yaptık. Sadece 45-50 milyon maaş ödüyoruz. Her şey şeffaf her şey açık olacak demiştik. Haziran ayını zorlanarak atlatabiliriz. Haziran ayında yaklaşık 76 milyon 117 bin lira ödememiz var. Bu dönemde borçlanarak borç ödemek hiç mantıklı değil. O yüzden elimizdeki gayrimenkullerden 2 parçayı satış için meclise getirdik. Hedefimiz en geç 1 yıl içinde bütün yükünü ortadan kaldırmak. Kısa dönemde ödemeleri yapma mecburiyetimiz var. Bu ödemeler, geçmiş yönetimin bize bıraktığı bir yük.” 

Gayrimenkullerin satışıyla ilgili gündeme gelen maddeler komisyonda görüşülmek üzere oy birliğiyle kabul edildi. 

SOKAK HAYVANLARI GÜNDEMDE

Sokak hayvanlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Kurnaz şöyle konuştu: “Sokak hayvanlarını biz topluyoruz barınağa götürüyoruz aşılarını ve kısırlaştırmayı yaptırıyor ve aldığımız yere bırakıyoruz. Diğer bölgelerden buraya getiriyorlar kısırlaştırmasını yaptırıp maalesef İlkadım’a bırakıp gidiyorlar. Bu hayvanlarımızın büyük alanlarda bakımlarının yapılması gerekiyor. Bununla ilgili TBMM’de çalışma yapılıyor. İktidar-muhalefetin bu işe eğilmesi gerekiyor. Onlar da bize emanet. Onlara zarar vermeden bu iş nasıl çözülecekse çözmemiz gerekiyor. Artık kontrol edilebilirin dışına çıkmaya başladı.”

FİKİR İŞÇİSİ: NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir