19 Ekim 2024

Altını olanlar dikkat: Sadece 2 gün kaldı

0

Mayıs ayını yatay seyirle geçiren altın piyasaları, yaz aylarında yaşanabilecek gelişmelere odaklanmış durumda. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirim kararlarını yılın son çeyreğine ertelemesiyle birlikte emtia piyasasında beklenen yükseliş görülmezken, yatırımcılar dikkatlerini perşembe ve cuma günlerinde açıklanacak kritik verilere çevirdi.

Kapalıçarşı piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, bayram öncesinde piyasalarda büyük sürprizlerin yaşanmayacağını belirtti. Haftanın son iki işlem gününde açıklanacak verilerin ise altının gelecekteki yönü açısından belirleyici olacağını ifade etti.

“YILIN İLK FAİZ İNDİRİMİ GELİYOR”

Perşembe günü Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararını açıklayacağını belirten Memiş, gelişmiş ülkelerde ilk faiz indiriminin muhtemel olduğunu söyledi.

AB tarafından atılacak faiz indirim adımının diğer ülkeleri de etkileyebileceğini belirten Memiş, bu durumun orta ve uzun vadede altın fiyatlarına olumlu yansıyacağını vurguladı.

Memiş konuya ilişkin önemli uyarılarda bulunarak şu ifadeleri kullandı:, 

“Cuma günü ise tarım dışı istihdam verileri açıklanacak. Bu veri küresel piyasalar için oldukça önemli. Bu bilginin ardından ABD Merkez Bankası (Fed) nasıl bir hamle yapar, daha somut konuşabileceğiz. Ancak bu haftayı genel olarak yatay ve sakin bir seyirde tamamlayacağız. Türkiye genelinde, bayrama kadar bu şekilde gelişmeler görülecektir.”

“SADECE 2 GÜN KALDI, HAZIRLIĞA BAŞLAYIN”

Ons altın şu anda 2348 dolar seviyesinde seyrediyor. Bu hafta boyunca 2300-2350 dolar aralığını yakından takip edeceğim. Eğer 2300 doların altına düşerse, 2280 dolar gibi güçlü bir destek seviyesinin devreye gireceğini düşünüyorum.

Bu seviyenin yılın son destek noktası olacağına inanıyorum. Yıl içinde 2600 dolar beklentimiz hala geçerliliğini koruyor. Özellikle yılın son çeyreğinde, hem yurtiçinde hem de yurtdışında yaşanacak gelişmelere bağlı olarak altın fiyatlarının artmaya devam edeceğini öngörüyorum.

Döviz kurları şu an stabil olduğu için ons altın nereye giderse, gram altın da aynı yolu takip ediyor. Gram altın şu anda 2415-2420 lira bandında işlem görüyor ve bu hafta 2400 lira seviyesinin destek noktası olacağını düşünüyorum. Peki, altın alma zamanı geldi mi? Evet, geldi.

Yatırımcılar için yüzde 50 oranında alım yapmanın zamanı olduğunu düşünüyorum. Bayrama kadar kalan kısmı da alarak bu süreci tamamlamanın faydalı olacağını söyleyebilirim. Aynı zamanda, gümüşün ons ve gram fiyatlarında da düşüşler yaşandığını gözlemliyoruz.

ALINTI: KAMUSONHABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir