19 Ekim 2024

Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Asgari ücret ara zam için sürpriz zirve!

0

Milyonlarca asgari ücretli çalışanı sevindiren haber geldi. Gazeteci Saygı Öztürk, hükümet, işçi ve işveren temsilcilerinin Cenevre’de bir araya geleceğini duyurdu. Öztürk, milyonların merak ettiği “Asgari ücrete ara zam olacak mı?” sorusuna yanıt verdi. Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı konusunda spekülasyonlar devam ederken, heyecan verici bir iddia ortaya atıldı.

Asgari ücrete zam yapılmayacağına dair açıklamalar yapılmış olmasına rağmen, hükümet temsilcileri ile işçi ve işveren temsilcileri arasında küçük bir zirve düzenlenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın bu toplantıya katılacağı öğrenildi.

ASGARİ ÜCRET İÇİN SÜRPRİZ ZİRVE

Gazeteci Saygı Öztürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın BM Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 112’nci Uluslararası Çalışma Konferansı için Cenevre’ye gideceğini açıkladı ve Sözcü TV’de dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

“BU AKŞAM KÜÇÜK BİR ZİRVE YAPILACAK”

Cenevre’de Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Başkanı, DİSK yetkilileri ve işveren sendikalarının temsilcilerinin katılımıyla küçük bir zirve gerçekleştirileceğini belirten Öztürk, “Bu akşam bir mini zirve yapılacak. Bu mini zirvede, asgari ücret de dahil olmak üzere, zamlar ayrıntılı bir biçimde konuşulacak” dedi.

“TÜRK-İŞ CİDDİ HAZIRLANDI”

Gazeteci Saygı Öztürk, söz konusu toplantıya Türk-İş’in ciddi bir hazırlıkla katıldığını belirtti. Öztürk, “Asgari ücretin en az 18 bin TL olmasını talep etmişler ve asgari ücretin yılda iki kez belirlenmesini istemişler.

7 ay içinde nelerin değişeceğini göreceğiz. Kızılcahamam’da asgari ücret zammı konusu konuşulmuş olabilir, ancak Türk-İş’in işçiler adına önemli talepleri var. Bu taleplerin ne kadar etkili olacağını zaman gösterecek” dedi.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLUR MU?

“Asgari ücrete ara zam olacak mı?” sorusuna yanıt veren Öztürk, şu ifadeleri kullandı:

“Rakamlar ortada, asgari ücret 17 bin TL idi ancak enflasyon nedeniyle yaklaşık 3 bin TL kayıp yaşandı. Yıllık enflasyon yüzde 75 seviyesine ulaştı. Asgari ücretli 6 milyon çalışanın da bu durumdan etkilendiğini unutmamak gerekiyor.”

ALINTI: KAMUSONHABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir