19 Ekim 2024

Filistinli ödüllü yönetmen Ahmad Saleh Samsun’a geliyor

0

AHMAD SALEH SAMSUN’A GELİYOR 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın organize ettiği Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin dördüncü durağı, 8-16 Haziran tarihleri arasında Samsun olacak. Festivalin ilk günü olan 8 Haziran’da Samsun Müzesi Konferans Salonu’nda gerçekleşecek olan etkinlik, Filistin halkının direnişine odaklanacak.

AHMAD SALEH SÖYLEŞİSİ SAMSUN 

Ahmad Saleh, söyleşisi 8 Haziran Cumartesi 19.00’da Samsun Müzesi Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. ‘Filistin Direniş Sineması’ etkinliğinde sekiz aydır İsrail’in amansız saldırılarıyla mücadele eden Filistin halkının mücadelesine ışık tutan filmler gösterilecek. 

‘Felaketin Tanığı: Filistin Direniş Sineması’ adlı etkinlikte, Filistin halkının yaşadığı dram ve mücadeleyi konu alan belgesel ve animasyonlar izleyicilerle buluşacak.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının dehşet verici boyutlarını ele alan “Şahit” belgeseliyle başlayacak olan film gösterimleri, ardından Filistinli yönetmen Ahmad Saleh’in ödüllü animasyonlarıyla devam edecek.

Saleh, etkinlik kapsamında Samsunlularla bir araya gelerek Filistin’in beyazperdedeki direnişine ışık tutacak ve gençlere özel bir Stop-Motion Atölyesi düzenleyecek. Festival, 8 Haziran Cumartesi günü saat 18.00’da Samsun Müzesi Konferans Salonu’nda herkese açık ve ücretsiz olarak gerçekleşecek.

AHMAD SALEH KİMDİR?

1980 yılında Suudi Arabistan’da Filistin asıllı olarak doğdu. 1998-2003 yılları arasında Filistin’de mühendislik eğitimi aldıktan sonra Almanya’ya giderek Bremen Sanat Üniversitesi’nde (HFK) Dijital Medya eğitimi aldı. Film yapımcılığına olan tutkusunu keşfetmeden önce kısa öyküler yazmaya başladı. İlk kısa filmi House (2012), 2012 Alman Kısa Film Ödülü’ne aday gösterildi. AYNY (2016), 2016 En İyi Yabancı Animasyon Öğrenci Akademisi Ödülü’ne layık görüldü. Üçüncü kısa animasyonu Night Türkiye’de Akbank Kısa Film Festivali Jüri Özel Ödülü dahil birçok festivalden ödülle döndü. Yaşamını Almanya’da sürdüren Saleh şimdilerde ilk uzun metraj filmini çekiyor.

ALINTI: KAMUSONHABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir