19 Ekim 2024

İYİ Parti’li İmren Nilay Tüfekci’den Kurupelit Yat Limanı projesine tepki! Bakan Özhaseki’ye seslendi

0

İYİ Parti Toplumsal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İmren Nilay Tüfekci, Atakum ilçesindeki Kurupelit Yat Limanı Projesi’nin ÇED toplantısı sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye seslenerek, “Eğer burada gerçekten halkın görüşü dinlendiyse ve bu görüş sayın bakanımıza ulaşacaksa lütfen buna kulak vermesini istiyoruz” dedi.

ELİMİZE NE GEÇECEK?

Denizin doldurularak yapılması planlanan Kurupelit Yat Limanı Projesi’ne çevre halkının tepki gösterdiğini kaydeden Tüfekci, “ODTÜ’lü bilim insanlarının hazırladıkları raporu biz de hem parti olarak didik didik inceledik, bütün detaylarını okuduk. Bununla ilgili soru önergesini de pazartesi günü itibariyle Meclis’e sunduk. Hangi ÇED raporuna güveneceğiz? Denetim yok. Sayıştay’ın içi boşaltılmış durumda. Dolayısıyla insanların Kurupelit Yat Limanı’nda yaşadığı, doğayla iç içe kaldığı, sahilini gönlünce kullandığı bu değeri onlardan çalarak bizim elimize ne geçecek? Eğer burada gerçekten halkın görüşü dinlendiyse ve bu görüş sayın bakanımıza ulaşacaksa lütfen buna kulak vermesini istiyoruz. Burada yaşayan insanlar sahilinden doğasından yararlanmak istiyor. Bu hakkı onların elinden almaya hiç birimizin hakkı yok” diye konuştu. 

100’DEN FAZLA AVUKATLA SAVUNMAYA HAZIRIZ

Kurupelit Yat Limanında yapılacak olan düzenlemeyle doğanın, canlıların zarar göreceğini öne süren Tüfekci sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğamızın, canlıların hiçbir rant uğruna yok edilmesine izin vermeyeceğiz. 
Toplantı sonrası ilgili STK temsilcilerine de söylediğimiz gibi ; hukuk ofisimizdeki 100’den fazla avukatımızla beraber tüm hukuki süreci bilabedel yürütmeye, şehrimizi savunmaya hazırız. 
Konuyu yakından takip edip her anlamda sürecin içerisinde olacağımızın ve Samsun’un menfaatlerini savunacağımızın bilinmesini isteriz.”

FİKİR İŞÇİSİ: NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir