22 Ekim 2024

Tüm emeklilere yüzde 35 indirimli olacak! 81 ile talimat gönderildi

0

Milyonlarca emekli Temmuz ayında maaşlarına yapılacak iyileştirmeyi bekliyor. Sene başında en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye yükseltilmesinin ardından emekliler büyük geçim sıkıntısı yaşamaya başladı.

Türk-İş’in açıkladığı açlık sınırının da altında kalan emekli maaşları enflasyon karşısında adeta mum gibi eriyerek emeklileri isyan ettirecek duruma getirdi. Emekliler ise üstüne basa basa Temmuz ayında maaşlara eklenecek olan enflasyon farkının yanı sıra refah payı ya da seyyanen zam yapılmasını da talep ediyor.

Geçim sıkıntısı yaşayan emekliler için haziran ayında yapılan hesaplamalarda enflasyon farkı yüzde 22,71 olarak hesaplandı. Uzmanlara göre göre Temmuz ayında emeklilere yüzde 25 zam yapılacak. Ayrıca refah payının eklenip eklenmeyeceği ise merak konusu oldu.

Bu gelişmelerin ardından emekliler için güzel bir adım atıldı. Emeklilere 81 ilde o hizmetlerde toplamda yüzde 35 indirim uygulanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 yılını emeklilerin yılı olarak ilan etmesinin ardından beklentiler arttı.

YÜZDE 20 İNİDİRİMLİ OLACAK

Yüksek enflasyonun en çok vurduğu kesim olan emekliler ülke genelinde yapılan kampanyaları yakından takip ederken önemli bir gelişme yaşandı. Tüm emekli vatandaşlara şehirlerarası yolculuklarında yüzde 20 indirim uygulanmasına karar verildi.

Söz konusu karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu karara göre emekli olduğunu belgeleriyle ibraz eden vatandaşlar otobüs biletlerinde yüzde 20 indirimden yararlanabilecek.

TOPLAMDA YÜZDE 35 İNDİRİM UYGULANACAK

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise geçtiğimiz ay yaptığı açıklamalarda emeklilerin kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konukevlerinden yüzde 15 indirimli olarak faydalanabileceklerini ifade etmişti. Böylece bu iki uygulama ile birlikte emeklilere toplamda yüzde 35 indirim uygulanmış olacak.

ALINTI: KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir