22 Ekim 2024

Emniyetten kritik uyarı! “Bayram öncesi paranız çöpe gitmesin”

0

Emniyet, özellikle “tatil fırsatı” veya “indirimli tatil sepeti” gibi isimlerle gönderilen e-posta ve kısa mesajlara dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

RESMİ ADRESLERDEN SORGULAMA YAPILMASI ÖNERİLDİ

EGM’nin Asayiş Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, tatil planı yaparken vatandaşların aldatıcı bağlantılar içeren bu tür iletilere karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Ayrıca, rezervasyon yapılacak tesislerin turizm tesisi belgesinin resmi kayıtlı olup olmadığını kontrol etmeleri gerektiği belirtildi. Bu kontrolü yapmak için “www.tursab.org.tr” ve “www.kulturturizm.gov.tr” adreslerinden sorgulama yapılması önerildi.

Açıklamada ayrıca, seyahat acentesi veya turizm tesisinin resmi internet sitesinde yer alan bilgilerin Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi’ne (ETBİS) kayıtlı olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiği vurgulandı. Aynı zamanda, otellerin veya seyahat şirketlerinin internet sitelerinin kopyalanması gibi dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

DETAYLI ARAŞTIRMA YAPILMASI GEREK

Online rezervasyon yapıldıktan sonra ilgili otelin telefon numarası üzerinden doğrulama yapılması tavsiye edildi. Ayrıca, çok düşük fiyatlarla rezervasyon yapılan tesisler hakkında detaylı araştırma yapılması gerektiği vurgulandı.

Ödemelerin mümkünse otel girişinde yapılması gerektiği, bu imkanın olmadığı durumlarda ise acente şirketine veya ilgili otele ait resmi hesaplara ödeme yapılması gerektiği belirtildi. Ödemelerin, otel yetkilisi olduğunu iddia eden kişilere ait hesaplara kesinlikle yapılmaması gerektiği önemle vurgulandı.

HABER AJANSI: AA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir