22 Ekim 2024

O hisselere yatırım yapanlar yandı! Tüm işlemler yasaklandı

0

Borsa İstanbul’da tarafından 2 hisse hakkında kredili işlem yasağı kararı veya emir paketi tedbiri kararı alındı.

Alınan bilgiye göre Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Borsa İstanbul’da işlem gören Altın Yunus Çeşme Turistik Tesisler A.Ş. (AYCES) hisseleri hakkında kredili işlem yasağı kararı ve Dagi Yatırım Holding (DAGHL) hisseleri hakkında ise emir paketi tedbiri kararı alındı.

Hisseler hakkında alınan yasak ve tedbir kararları 9 Temmuz tarihine kadar geçerli olacak. Ayrıca DAGHL hisseleri hakkında daha önce alınan kredili işlem yasağı kararı kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri kararları emir paketi tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecek

HİSSELER HAFTAYA NASIL BAŞLAYACAK

Yatırımcılar Borsa İstanbul’da hakkında yasak veya tedbir kararı alınan 2 hissenin haftanın il işlem gününde nasıl bir performans sergileyeceğini merak ediyor. Borsa DAGHL hisseleri geçtiğimiz haftanın son işlem gününde yüzde 10 yakın değer kaybederek haftayı 21,680 TL seviyesinden tamamlarken, AYCES hisseleri de benzer bir performans sergileyerek yüzde 9 yakın değer kaybetti ve haftayı 704,500 TL seviyesinden tamamladı.

İki hissenin yasak ve tedbir kararları sonrası değer kaybetmeye devam edip etmeyeceği Borsa İstanbul’da haftanın ilk işlem gongunun çalmasının ardından belli olacak.

ALINTI: KAMUSONHABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir