22 Ekim 2024

Samsun’da Zorlu Bil Çocuk Üniversitesi’ne muhteşem açılış

0

Zorlu Eğitim Kurumları; Zorlu Anaokulu, Zorlu Koleji ve Zorlu Kurs Merkezi ile Samsun’da adından yıllardır söz ettirirken, 4. şubesi olan Zorlu Bil Çocuk Üniversitesi’ni (Özel Zorlu Bil Koleji İlkokulu) hayata geçirdi.

HAYIRLI OLMASINI DİLEDİLER

Lansman törenine Bil Eğitim Kurumları ve İstanbul Aydın Üniversitesi temsicileri, Zorlu Eğitim Kurumları’nın tüm idari ve öğretmen kadrosu ve velilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen lansmanda konuşma yapan İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, eski Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci,  Bil Eğitim Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Nurçin, Bil Eğitim Kurumları Genel Müdürü Elif Pehlevan, İstanbul Aydın Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Halil İbrahim Kökçü, Zorlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Zorlu, Zorlu Bil Çocuk Üniversitesi’nin şehre hayırlı olmasını diledi. 

18 YILLIK BİRİKİM

Zorlu Eğitim Kurumları olarak önceliklerinin özgüveni gelişmiş, sosyal yaşam becerileri güçlü, yabancı dili iyi, teknolojiyi kullanabilen, Atatürk ilkelerine bağlı, akılcı, çağdaş, ailesine, ülkesine ve insanlığa yararlı bireyler yetiştirmek olduğunun altını çizen Zorlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Zorlu şunları söyledi: 
“Zorlu Eğitim Kurumları olarak 2008 yılından beri başladığımız özel sektördeki eğitim yatırımlarımız, bugün açacağımız 4. şubemizle devam etmektedir. Ülkemizde eğitim yatırımları ile geleceğimizi belirleyen çok büyük eğitim kurumları olan İstanbul Aydın Üniversitesi ve Bil Kolejleri çözüm ortaklığında kurumsal yapımızı güçlendirerek, Samsun ve ülke eğitimine gelişerek ve yenilenerek hizmet vermeye devam ediyoruz. 30 yıldır Samsunlu ve Samsun sevdalısı kimliğimizle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarımızda, gurur ve onurla sürdürdüğüm öğretmen ve eğitim yöneticiliği kariyerimi sonlandırdıktan sonra, Özel Zorlu Eğitim Kurumları’nı hayata geçirdik. Tüm kurumlarımızda akademik deneyim, tecrübe ve sosyal kazanımlarımızı bir eğitim gönüllüsü olarak sizlerle paylaşmaya ve çözüm ortağı olmaya gayret göstermekteyiz. Öğrencilerimizin yalnızca işiterek öğrendikleri zaman kolay unuttuklarının farkındayız. Bu bilinçle hareket eden bir kurum olarak, öğrencilerimizin yaparak, yaşayarak öğrenmeleri konusunda azami çaba sarf etmekteyiz. Dünyada artık klasik hale gelmiş eğitim tanımlarında eğitim, bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla değişiklik meydana getirme süreci olarak ifade edilmektedir. Ancak çağdaş eğitim anlayışında ‘Aktif Öğrenme Kuramı ve Yaparak Yaşayarak Öğrenme Modeli’ mevcuttur. Öğrencinin eğitim sürecine bizzat kendi yaşantılarıyla girmesi veya bu sürece kendini dahil etmesi ile kalıcı öğrenme sağlanmaktadır. Bu bağlamda bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Zorlu Bil Koleji İlkokulu, yine diğer okullarımızda olduğu gibi bireyi merkez alan, haftalık 20 saat dil eğitimi, bilim ve sanat atölyeleri, sanat ve yaşam atölyeleri, hibrit eğitim platformu, sabah öğrenme motivasyonları, bireysel öğrenmeye yönelik etkinlik ve aktivitelerin uzman psikologlar ve deneyimli öğretmenlerle sürdürülmesi noktasında lider olacağı inancındayiz. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz bir sözüyle konuşmamı sonlandırıyorum. ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’.”

ERGİN ZORLU KİMDİR?

34 yıldır eğitim sektöründe bulunan Ergin Zorlu, Çarşamba’da doğmuştur. Zorlu Eğitim Kurumlarının sahibi, Zorlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı, Zorlu Koleji Spor Kulübü Başkanıdır. Ciddi bir gelecek tasarımının, geniş ölçekli bir vizyonun bütün kararlara ve çalışmalara eşlik ettiği eğitim sürecinde; dershaneleri, kursları, okulları ile Samsun’un en büyük eğitim zincirini hayata geçirmiştir. 18 yıldır Samsun’da eğitim sektöründe hizmet veren Zorlu Eğitim Kurumları, yatırımlarını her zaman yine eğitim alanında gerçekleştirip, eğitim kurumu zincirlerinin halkalarını çoğaltarak Samsun’da bir ilk olan Zorlu Bil Çocuk Üniversitesi’ni şehrimize kazandırmıştır.

HEDEFİ HEP YÜKSEK TUTTU

Zorlu Bil Çocuk Üniversitesi Genel Müdürü Sebahat Kayhan da, 18 yılı aşkın bir eğitim birikimine sahip Zorlu Eğitim Kurumları’nın kurulduğu günden itibaren işini çok ciddiye aldığını ve hedefini hep yüksek tuttuğunu vurgulayarak, “Kısa sürede Kolej, anaokulu ve kurslarıyla Samsun’da Özel Zorlu Bil Çocuk Üniversitesi’yle de eğitim zinciri kurdu. Seçkin kadrosu, nitelikli yayınları, etkin ders ve başarı takibiyle herkesin güvenini kazandı. Eğitimdeki yüksek başarı ve performansından dolayı yıllarca Samsun dan kendisinden söz ettirdi. Başarısı birçok saygın kuruluş tarafından ödüllendirildi. Zorlu Eğitim Kurumları olarak Özel Zorlu Bil Koleji İlkokulu için de hedefimizi büyük tutarak, Atatürk’ün tarihi sözünde ifadesini bulan ‘Büyük Milletimize’ yakışır nitelikte fiziki yapısı, yüksek teknolojisi ve çağdaş eğitim anlayışıyla uluslararası standartlarda bir okul kurduk” dedi.

SAMSUN’DA BİR İLK 

Samsun’da uygulanmayan bir eğitim modelini hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını kaydeden Kayhan şunları söyledi: “Amacımız; yeniliğe açık, akademik eğitimin yanında etkin yabancı dil öğretiminin yapıldığı; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle zenginleştirilmiş programıyla, hem öz değerlerimize bağlı hem de evrensel normları benimseyen ufku geniş, özgüveni yüksek, ‘Dünya Vatandaşı’ seçkin bireyler yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda çalışan Zorlu Eğitim Kurumları, çocuklarımız; Bugünün mutlu ve başarılı çocukları, yarının üretken ve saygın bireyleri olacağına inancımız tamdır. Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimsemiş, entelektüel nesiller yetiştirmek okullarımızın vazgeçilmez amacıdır. Zorlu Eğitim Kurumları’nın vizyonunu en iyi şekilde  sürdürecek olan Zorlu Bil Çocuk Üniversitesi Kampüsümüz, İstanbul Aydın Üniversitesi çözüm ortaklığı  ve Bil Eğitim Kurumları işbirliği ile açılacak ‘VIP KONSEPT’ okulumuzda; kurucu odası, 2 müdür odası, rehberlik servisi, ölçme ve değerlendirme odası, muhasebe, halkla ilişkiler, öğrenci işleri, yardımcı personel odası, mutfak, 15 sınıf, yabancı diller sınıfı, uyku odası, öğretmenler odası, yemekhane, çok amaçlı spor salonu, yoga ve fitness salonu, bale ve jimnastik salonu, robotik kodlama atölyesi, görsel sanatlar atölyesi, bilim atölyesi, müzik atölyesi, sağlıklı beslenme atölyesi, Stem+A Atölyesi, yaşam becerileri atölyesi ve 2 okul bahçesiyle 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında Samsun’da uygulanmayan bir eğitim modelini hayata geçirecek. Tüm eğitim camimamıza hayırlı olsun.”

DESTEK VERDİLER

Törene Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik, eski Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve eşi Av. Gülay Deveci, Atakum Tapu Müdürü Çelebi Gülhan, Gençlik ve Spor İlkadım İlçe Müdürü Murat Turhan, Atakum Nüfus Müdürü Hakkı Kuruoğlu, İlkadım Kültür Müdürü Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Soylu, İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürü Serdar Sılay, Memur-Sen Samsun Şube İl Temsilcisi Hamdi Yıldız, Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen, Samsev Onursal Başkanı Eczacı Sadi Subaşı, MHP İlçe Başkanı Yavuz Anuk, İlkadım Meclis Üyesi Gazeteci Ahmet Çağdaş Çatoğlu, eski Tabip Odası Başkanı Murat Erkan, CHP Meclis Üyeleri Tekin Bölükbaşı, Birol Başar, Samsun Dedeman Otel Yöneticisi Profesyonel Hakem Alper Özgök, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hacı Eyüp Güler, Atasam Genel Müdürü Emel Irmak Atay, Yab-Pa Spor Kulübü Başkanı Ali Akyüz, Derebahçe Muhtarı Kazım Öksüzoğlu, Ulusoy Un A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Nevin Ulusoy, Samsunspor Taraftar Grubu Başkanı Tonguç Ali Anıl, Samsunspor Taraftar Grubu liderlerinden Volkan Altun, Samsun Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Kurulu Üyesi Tonguç Ali Anıl, Taraftar Aile Grup Başkanı Cüneyt Şenkal, Zorlu Bil Çocuk Üniversitesi lansman törenine katılarak desteklerini gösterdiler.

FİKİR İŞÇİSİ: NEJLA KAYA 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir