23 Ekim 2024

Samsun’da bağış iddiaları meclis gündeminde!

0

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan’ın gündeme getirerek verdiği soru önergesinin cevabında, eski Başkan Mustafa Demir’in eski Özel Kalem Müdürü Süleyman Demirtaş’ın başkanı olduğu kulübe aktardığı 8 milyon liralık bağış iddialarının doğru olmadığı bildirildi. 

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Mustafa Demir’in Halit Doğan’ın adaylığının açıklanmasının ardından Özel Kalem Müdürü Süleyman Demirtaş’ın başkanı olduğu kulübe süreç içinde 8 milyon lira bağışa onay vermesiyle ilgili konuyu gündeme taşıyan Tekcan’ın soru önergesine verilen yanıtta şu ifadeler yer aldı: ” Bağış yapıldığı iddia edilen kulüp ise sadece yarışabilmek için araçtır. Bu faaliyetler, dönemin özel kalem müdürü, kulüp başkanı olduğu için yapılmamıştır. Özel kalem müdürü bugüne kadar birçok kişinin yaptığı ve bundan sonra da yapacağı gibi kulüpte başkanlık yapmıştır. Belediyemizin yapmış olduğu spor faaliyetleriin giderleri dün ne şekilde karşılandıysa bu dönemde de aynı yöntem ile karşılanmıştır. Yeni dönemde de aynı yöntemle karşılanacaktır. Zaman ve kişiye göre değişmesi mümkün değildir. Yapılan her harcama 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 7. maddesine göre yapılmıştır. Belediye açısından iç denetim biriminin, meclis üyelerimizden oluşan denetim komisyonunun, satıştay ve mülkiye müfettişlerinin yanı sıra spor kulüpleri açısından da ilgili kurumların denetimine tabidir. Spor faaliyetleri yıl 12 aya yayıldığı gibi, haracamalar da baskın bağış şekliyle değil, ihtiyaç hasıl oldukça faaliyet bazlı yapılmıştır. Sporun menfaatinin dışında özel, zamansal, stratejik 1 lira harcanmış değildir. Spor faaliyetlerine harcanan miktar faaliyetin ortalama değerinden, elde edilen üründen, kazanılmış olan başarıdan fazla değildir. Bununla birlikte ortaya atılan iddialardaki miktarlar ve miktarların aktarım şekli tamamıyla asılsızdır, gerçeklikten uzaktır ve spora da hiçbir faydası yoktur.”

GÖREV DEĞİŞİKLERİ BİLDİRİLDİ

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan görev değişikleri de meclis üyelerinin bilgisine sunuldu. Necmi Çamaş’ın Genel Sekreter Yardımcılığı’na, Mehmet Emrah Binici’nin Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na, Volkan Toptaş’ın Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na, Zekeriya Özkan’ın Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’na, Yücel Şirin’in ise genel sekreterlik makamlığı emrinde daire başkanı kadrosuna atandığı bildirildi.

DİKKAT ÇEKEN GÜNDEM MADDELERİ

Ayrıca haziran ayında komisyonlarda görüşülmek üzere 36 gündem maddesi ilgili komisyonlara havale edildi. Bu maddeler içinde Büyükşehir Belediyesince yürütülmekte olan ulaşım hizmetlerinin günümüz ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi, güvenli ve konforlu ulaşım imkanlarının sunulması doğrultusunda otobüs alımı için İller Bankası A.Ş’den, diğer bankalardan veya kredi veren finans kuruluşlarından 125 milyon kredi kullanılması, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait taşınmazların vergi dairelerine olan borçlarına karşılık hazineye devredilmesi teklifi, Büyükşehir Belediyesi’ne ait İlkadım, Atakum, Canik, Çarşamba, Havza Ve Ayvacık ilçelerinde bulunan sosyal tesislerin, büfelerin, çay bahçelerinin ve otoparkların işletme haklarının belirlenecek bedel ve süre üzerinden Samsun Kültür Turizm A.Ş’ye, Samsun Anakent Turizm Ticaret A.Ş’ye ve Samsun Proje Ulaşım İmar İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş’ye devredilmesi teklifi ile Atakum ilçe belediye sınırlarında ibadet alanı (Cami Alanı Ve Kuran Kursu) oluşturulmasına ilişkin nazım ve uygulama imar planı teklifi dikkat çekti.

FİKİR İŞÇİSİ: ELÇİN ABDİK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir