23 Ekim 2024

SSK ve Bağ-Kur’luya 4 maaş listesi geldi!

0

Yeni maaş dilimine geçen emeklilerin promosyon tutarlarında da artış bekleniyor. Ayrıca, emekli bayram ikramiyeleri de bugünden itibaren ödenmeye başlayacak.

İşte bu promosyon zammının detayları:

Yaklaşık 16 milyon emekli, dul ve yetim, banka promosyonlarından faydalanırken, Temmuz ayında yapılacak maaş zamlarıyla birlikte ödemelerde artış olacak. Temmuz ayında aylıklara yansıtılacak olan yüzde 20-25’lik zam, birçok emekli, dul ve yetimin banka promosyonlarını da yükseltecek.

SGK DUYURDU

SGK tarafından yapılan açıklamada, “Emeklilerimizin Kurban Bayramı ikramiyelerini ödemeye başlıyoruz.” ifadelerine yer verildi. Emeklinin 4 maaş listesi belli oldu. Buna göre SSK ve Bağ-Kur’luya bayram öncesi 15.500 TL yatacak.

4 MAAŞ DİLİMİ VAR

Bankaların promosyon tutarları 4 maaş dilimine göre farklılık gösteriyor. Bu maaş dilimleri geçtiğimiz Nisan ayında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ’10 bin liranın altı’, ’10 bin-14 bin 999 lira arası’, ’15 bin-19 bin 999 lira arası’ ve ’20 bin lira ve üzeri’ şeklinde yeniden belirlendi. Emekliler, dul ve yetimler, maaşlarının denk geldiği dilim için belirlenmiş promosyon tutarını alabiliyor.

AYLIKLAR YÜZDE 20-25 ARTACAK

Temmuz’da emekli aylıkları artacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin kök aylıklarına yansıtılacak zam oranı yüzde 25, memur emeklilerinin artışı ise yüzde 20 seviyelerinde bekleniyor. Bu zam ile birlikte pek çok emekli, dul ve yetime bir üst maaş diliminin promosyon tutarından yararlanabilecek.

NASIL DEĞİŞECEK?

Örneğin; kök aylığı 13 bin lira olan bir SSK emeklisi şimdi ’10 bin-14 bin 999 lira arası’ aylıklar için belirlenen promosyonu alabiliyor. En az 8 bin lira promosyon imkanı bulunuyor. Mevcut kampanyalara ve seçilen bankaya göre alınabilecek tutar 13 bin liraya kadar çıkıyor.

Temmuz’da bu emeklinin aylığı 15 bin lirayı aşacak. Bu durumda emekli, ’15 bin-19 bin 999 lira arası’ aylıklar için belirlenen banka promosyonundan yararlanabilecek. Buna göre en az 10 bin lira, en çok da mevcut kampanyalara göre 15 bin 500 lira promosyon alabilecek.

18 BİN TL NASIL ALINIR?

Örneğin; maaşı 17 bin lira olan bir memur emeklisi de ’15 bin-19 bin 999 lira arası’ aylıklar için belirlenen promosyonu alabiliyor. Bu da en az 10 bin, en çok 15 bin 500 lira oluyor.

Temmuz zammıyla bu emeklinin aylığı 20 bin lirayı geçecek. Bu durumda emekli en üst aylık dilimi yani ’20 bin liranın üstü’ aylıklar için belirlenen promosyonu alabilecek. Yani en az 12 bin, en çok da 18 bin lira promosyon imkanı doğacak.

Temmuz zammıyla bir üst maaş diliminin promosyon tutarından yararlanabilecek olan emekliler, şimdilik beklemek yerine önümüzdeki ayı bekleyebilir. Promosyon tutarını güncellemiş olan emekliler için de fırsat kaçmış değil. Bu emekliler, kalan sürenin tutarını bankalarına iade ederek ya aynı bankadan ya da başka bir bankadan promosyonlarının artırılmasını talep edebilirler.

Bankalarına giderek, mobil uygulamadan ya da telefon bankacılığından promosyon yenileme başvurusunu yapacaklar.

Banka iade tutarını hesaplayacak.

Bu tutarı bulmak için daha önce alınmış olan promosyon tutarı 36’ya bölünecek. Çıkan rakam, taahhüdün bitimine kalan ay sayısıyla çarpılacak.

Banka, bu tutarı ya emekliden iade alarak yeni promosyonu yatıracak ya da alacakları yeni promosyondan düşerek ödemeyi yapacak.

İsteyen emekliler, maaş taşıma işlemi de yapabilirler. Farklı bir bankaya geçilecekse öncelikle taahhüdün sürdüğü bankaya kalan sürenin tutarını iade etmek gerekiyor.

Emekliler, istedikleri takdirde maaş taşıma işlemi gerçekleştirebilirler. Farklı bir bankaya geçiş yapılacaksa, öncelikle taahhüdün sürdüğü bankaya kalan sürenin tutarını iade etmek önemlidir. Sonrasında ise banka değişikliği yapılmalıdır.

Bu süreç oldukça basit bir şekilde e-Devlet üzerinden tamamlanabilir. Ardından, yeni bankaya mobil uygulama veya şubeden promosyon başvurusu yapılarak işlem tamamlanabilir.

Mevcut kampanyalar kapsamında, maaş dilimine göre alınabilecek promosyon aralıkları şu şekilde:

10.000 TL’nin altı maaş: 5.000-9.250 TL arası promosyon

10.000-14.999 TL arası maaş: 8.000-13.000 TL arası promosyon

15.000-19.999 TL arası maaş: 10.000-15.500 TL arası promosyon

20.000 TL ve üzeri maaş: 12.000-18.000 TL arası promosyon

ALINTI: KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir