23 Ekim 2024

Emekli ve asgari ücretli bundan sonra daha az ödeyecek! Meclis’teki yeni torba yasa sızdı

0

Milyonlarca vatandaşı takından ilgilendiren Torba yasa içeriği sızdırıldı. Torba yasada asgari ücretli ve emeklinin elini rahatlatacak maddeler de bulunuyor.

EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİ BUNDAN SONRA DAHA AZ ÖDEYECEK

Meclis’te oylanması beklenen Torba Yasa’da yer alacak kanuna göre, çok geliri olan çok, az geliri olan az vergi ödeyecek. Gelire göre yapılacak olan vergi ödemesinde asgari ücretli ve emekliler en dar gelirli gruba dahil oldukları için bu düzenleme en çok onları ilgilendiriyor.

Düzenlemeye göre, geliri 50 bin TL olan biri 5 bin TL doğal gaz faturasını öderken, bir asgari ücretli veya emekli 5 bin TL’lik doğalgaz faturasına 2 bin TL ödeyecek.

AKP, yeni “Torba Kanun” hazırlık çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede vergi mevzuatında yer alan ve ekonomiye katkısı olmadığı belirtilen bazı muafiyetlerin kaldırılması Meclis’in gündemine alınacak. Buna göre, geliri yüksek olan vatandaşların daha fazla vergi ödeyecek.

AK Parti’nin ana hedefleri arasında vergi adaletini sağlamak ve daha yüksek gelire sahip olanlardan daha fazla vergi almak yer alıyor. Yeni paketinin vatandaşa ek bir yük getirmeyeceği, ancak zengin kesim için vergilerin artacağı ifade ediliyor.

DOĞAL GAZ FATURALARINDA DA DEĞİŞİKLİK BEKLENİYOR

Konuyla ilgili olarak doğal gaz faturalarında da değişiklik yapılması planlanıyor. Buna göre, geliri yüksek olanlar tam tutarı öderken, dar gelirli vatandaşlar için yeni indirimler bekleniyor. Kısacası bu yeni düzenlemeyle birlikte AKP’nin yeni vergi reformuyla geliri yüksek olanların daha fazla vergi ödemesi planlar arasında yer alıyor.

ALINTI: KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir