23 Ekim 2024

Kurbanlık alırken nelere dikkat edilmeli? Kurban seçerken dikkat edilmesi gerekenler

0

Büyük ve küçükbaş hayvanlar kısa süre önce pazarlardaki yerlerini alırken, besiciler ellerindeki kurbanlıkların bir kısmını şimdiden satmanın mutluluğunu yaşıyor. Satışlardan memnun olan besiciler, vatandaşlara kurbanlık alımını son günlere bırakmamaları tavsiyesinde bulunuyor.

KURBANLIK ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR 

Kurbanlıkların belli evraklara sahip olması gerektiğini belirten Bayhan, “En başta hayvanın pasaportu olması gerekiyor. Kulak küpeleri ve başka illerden gelenlerde iller arası veteriner sağlık raporları olmalı. Bu belgelerle beraber pazara hayvanlar kabul ediliyor” dedi.

KURBANLIK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Kurban almaya gelenlere tavsiyelerde bulunan Bayhan, şunları kaydetti:

“Kulak küpesini sistem üzerinden sorguladıklarında hayvana ait bütün bilgilere ulaşabilirler. Bugüne kadar yapılan aşıları, sağlık problemi yaşadıysa buna ilişkin ve yaşına dair önemli bilgileri buradan takip edebilirler. Pazara gelenler kurbana baktıklarında hayvanın genel duruşunun düzgün olmasına dikkat etsinler. Dört ayağı üzerinde rahatlıkla durabilen, tüyleri parlak, bakışları canlı, kulak, boynuz ve kuyruk gibi bölgelerini sağlam olmasına bakmalılar. Hayvanın ağzından, burnundan ve kulaklarından akıntı gelmemeli. Solunum güçlüğü çekmemesi önemli.”

Bayhan, Bahçelievler Belediyesi olarak Anadolu’dan gelen satıcılara rahat bir ortam sağlamaya çalıştıklarını, alanda kafe, mescit, duş ve tuvalet gibi ihtiyaçlar için bölümlerin oluşturulduğunu söyledi.

“TÜM TEDBİRLER ALINDI”

Hayvanların günlük sulama ihtiyaçları ve gübre çukurlarına yapılacak taşımalar konusunda da hizmet verdiklerini ifade eden Bayhan, vatandaşların taleplerini doğrudan yetkililere iletebildiğini anlattı.

Bayhan, kurbanlık kesimleriyle ilgili de gerekli tedbirlerin alındığını dile getirerek, “Tedbirler alındı. Küçükbaş hayvanların kesimi pazar alanında ayrılan yerde yapılacak. Büyükbaş hayvanlar ise pazara yakın yerde hizmet veren kesimhanemizde yapılacak. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da tedbirlerimizi aldık.” şeklinde konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir