23 Ekim 2024

Samsunspor’da Fuat Çapa’dan önemli açıklamalar: “Transferlerin isim ve mevkileri belli”

0

‘TEKNİK ADAMLIK KİMLİĞİMİ BIRAKIP GELDİM’

Yılport Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa, yasak, iç transfer süreci, yeni teknik direktör ve sezon öncesi çalışmaları ve hedefleri ile ilgili Samsun Medya Grubu’na özel açıklamalarda bulundu. Çapa, futbol direktörlüğü görevine teknik direktörlük kimliğini bırakarak geldiğini ve takımın başarısı için çalıştığını belirterek, “Öncelikle bu başarının mimarı Yüksel Bey. Başta Yüksel başkan olmak üzere herkesin birlikteliği buna ilaveten şehrin birleşmesi ve taraftarın kenetlenmesiyle bir camianın nasıl başarılı olacağını çok net bir şekilde gösterdik. Güzel bir şekilde de tamamladık. Teknik adamlık ve futbol direktörlüğü arasında çok büyük fark var. Buraya gelirken, tamamen teknik adamlık kimliğimi bırakarak geldim. Bundan sonraki süreçte de böyle bir niyetim olmayacak. Benim görevim bundan sonra gelen hocamıza, yardımcı olmak takıma fayda sağlamak. Bilgi ve birikimlerimi onlarla paylaşmak. Sonuçta bir hedefimiz var. Bizim için bireylerden ziyade Samsunspor’u nasıl başarıya taşırız onun çabası içerisindeyiz” diye konuştu. 

‘İSİM VE MEVKİLER BELLİ’ 

Çapa, yasak ile ilgili 24 Haziran’ı beklediklerini, olumlu haberin alınması durumunda transfer yapacakları mevkilerin belli olduğuna değinerek, “Başkanımız, transfer yasağı ile ilgili süreci tamamen kendisi avukatlarla, yöneticilerle birebir görüştüğü için daha detaylı biliyor. Olumlu bir sonuç olduğunda yapabileceğimiz transfer isimleri ve mevkileri belli. Bazı taraftarlar ‘Neden yeterince transfer yapılmadı’ diyerek, zaman zaman eleştirdi. Yabancı transfer yapmamız imkansızdı. Burada Başkanımız Yüksel Bey inanılmaz fedakarlık yaptı. Sayıyı arttırabilmek için konuştuk ama maalesef olumlu dönüş aldığımızı söyleyemem. Yerli oyuncu havuzu da fazla yoktu. Medyada geçen isimler bizim de istediğimiz isimlerdi. Ama maalesef, direk oynatabileceğiniz Türk oyuncu havuzu çok geniş değildi. Kimse oynayan oyuncusunu vermek istemedi. Ama 24 Haziran, hepimizin beklediği tarih. Belki bayramdan sonra ikinci bir bayram olur. Transfer yasağı eğer açılacak olursa, ona göre zaten transfer yapacağımız mevkiler belli. O doğrultuda da olumlu haberi alınca çalışmaya başlayacağız” 

‘İKİ İSİMİ DE MARKUS HOCA İSTEDİ’ 

Devre arası yapılan transferlerin Markus hocanın kendi belirlemiş olduğu oyuncular arasından tercih ettiklerine değinen Çapa, “Raman, olmazsa olmaz demişti. Muja’nın transferi son güne kadar kaldı. O da hocamızın istediği oyunculardan biriydi. Ama oyuncuların performansı bekleneni karşılamadı. Ama bu sene bu iki oyuncunun da bize katkı sağlayacağına inanıyorum. Sezonu garantiledikten sonra, Markus hocaya altyapıdaki oyunculara hem kadroda hem de yedek kulübesinde yer verirse çok memnun olacağımızı söyledik. Kendisi, ‘Ligde kalmayı bu arkadaşlarla başardım ve bu şekilde devem edeceğim’ dedi ifadelerini kullanırken, Yunus Emre ile ilgili sosyal medyada yazılanları okuyunca şaşırdığını dile getiren Çapa, “Yunus Emre bu sezon ilk başlarda oynamıştı. Ondan sonraki süreçte çok fazla oynanmaması kendi adına kolay bir süreç değil. Biz o süreçte kendisini motive etmeye çalıştık. Ama futbolcunun da istemesi gerekiyor. Bence Yunus Emre’nin bu sezon performansı beklentimizin altında kaldı. Samsun’un çocuğu, altyapımızda yetişti sahip çıkacağız ama kendisinin de sahip çıkması lazım. Her oyuncu böyle olmalı” diye konuştu.  

‘PRENSİPTE ANLAŞTIK’

Thomas Reis ile anlaştıklarını açıklayan Fuat Çapa, “Oynamış olduğumuz oyunu önümüzdeki sezon da devam ettirmek. Baskılı oyun oynamak. Top bize geçtiğinde topa sahip olma. İç, dış saha da felsefemizi biraz daha değiştirme. Altyapıdaki, oyunculara biraz daha fazla şans verme, oyuncuyu oyunu geliştirme gibi belirli bir profil döktük. Kimler olabilir diye araştırmaya girdik. 4 isim belirledik. Kimi transfer yasağından kimi ailevi durumdan gelmek istemedi. Daha sonra detaylı bir araştırma yapıp bilgi aldım. Herkesin Reis hocanın bizim kriterlerimize daha uygun olduğunu gördük ve kendisi ile iletişime geçerek prensipte anlaştık” Yardımcı antrenör Erdinç Sözer ile yolların ayrılması ile ilgili ise, “Erdinç hoca ile 1 sene anlaştık. Amacımız kendisiyle uzun yıllar çalışmaktı. Erdinç hocanın 3 çocuğu var ve çocuklarından dolayı mart ayında devam edemeyeceğini iletti. Erdinç hoca ile hala görüşüyoruz” dedi. 

SEZON ÖNCESİ PROGRAM 

Çapa, 24 Haziran hedef belirleme açısından çok önemli olduğunu ve gelecek olumlu ya da olumsuz duruma göre planlama yapacaklarına değinerek, şunları söyledi: “1 Temmuz’da kiralık altyapıdan 7-8, takım kadrosunda yer alan oyuncularımız burada olacak. Milli takımdan, Ntcham, Marius, Mustafa Tan eğer şampiyonaya gitmezse, 1 hafta sonra bizimle olacak. Hocamızın her oyuncuyu görmesi açısından iyi olacak. Bir rapor hazırladık ama henüz hocamıza vermedik. Çünkü oyuncuları kendisinin görmesini istedik. İlk etap kamp geçtikten sonra, hocamızın ve bizim yaptığımız raporlar üzerine konuşup, gidecek kalacak oyuncuları belirleyeceğiz. 1. kamp Kayseri’de olacak. 2. kamp için çalışmalarımız sürüyor. Gelecek sezon federasyonun belirlediği bir kriter var. 12 yabancı sınırı, akademiden oyuncu olmak zorunda. 26 kişilik kadro oluşturmanız gerekiyor. Kısaca 24 Haziran’da gelecek haber hedefimizi belirleyecek. Ama karar ne olursa olsun genç oyunculara biraz daha yönelmemiz lazım. Geçmişi başarılarla dolu bir camianın beklenti içerisinde olması gayet normal. Birlik ve beraberliğimizi daha da artırmak en büyük başarı olacaktır.”

FİKİR İŞÇİSİ: NEJLA KAYA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir