23 Ekim 2024

Araç sahipleri dikkat! Kasko için en iyi zaman belli oldu

0

TEMMUZ AYINDA TRAFİK SİGORTASI PRİMLERİ ARTACAK

Trafik sigortası prim artışları, aylık olarak belirleniyor ve Temmuz ayı için geçerli olacak artış oranı yüzde 3.5 olarak belirlenmişti. 

MAALİYET ENDEKSİNE GÖRE BELİRLENİYOR

Tüketici Konfederasyonu Sigorta Komisyonu Başkanı (TÜKONFED) Turusan Bağcı, trafik sigortası prim artışlarının maliyet endeksine göre belirlendiğini ve bu artışların Temmuz ayında yüzde 3.5 olarak gerçekleşeceğini belirtti. Ancak, bu artış oranları konusunda tartışmaların devam ettiğini ve serbest tarifeye geçilmesi taleplerinin olduğunu ifade etti.

Ortalama bir hususi otomobil için trafik sigortası bedelinin, şu anda 9560 TL olduğu belirtiliyordu. Elektrikli araç sahiplerinin ise ortalama 8604 TL civarında bir trafik sigortası bedeli ödedikleri ifade ediliyordu.

Bağcı ayrıca, kötü sürücülerin sigorta primlerinin daha farklı bir şekilde belirlenmesi gerektiğini, yılda üçten fazla kaza yapan kişilerin rehabilitasyona tabi tutulması gerektiğini ve ehliyet ceza puanlarının sigorta şirketlerine açılması gerektiğini belirtti.

EN UYGUN HAZİRAN AYI

Kasko fiyatlarında ise Haziran ayının en uygun zaman olduğu ve bu ayın kasko yaptırmak için ideal olduğu ifade ediliyordu. Çünkü Temmuz ayında araç maliyetlerinde artışlar bekleniyordu ve bu durum kasko fiyatlarını yukarı çekecekti. Dolayısıyla, kaskosu olmayanların mutlaka Haziran ayında kasko yaptırmaları tavsiye ediliyordu.

ALINTI: KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir