23 Ekim 2024

Bakan Koca açıkladı: Bayramdan sonra devreye girecek

0

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı’dan sonra muayenelerde olduğu gibi tetkiklerle ilgili de onaylı randevu sisteminin devreye gireceğini açıkladı.

Koca, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla da onaylı randevu sisteminin sonuçlarını değerlendirmeye devam edeceklerini açıkladı.

“DEĞERLENDİRME TOPLANTILARI SÜRECEK”

Koca’nın : “Hastanelerimizde bilhassa MHRS gündemiyle yaptığımız, Onaylı Randevu Döneminin ilk sonuçlarını değerlendirdiğimiz toplantılar devam edecek. Bu Perşembe yeni toplantımızı Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesinde gerçekleştireceğiz. Bu bir aylık zaman diliminde artan kapasitelerin durumu nasıl etkilediğini ve sorunların ne kadarının çözülebildiğini, bundan sonra hangi tedbirlerin alınması gerektiğini ilgili klinik hocalarımızın, asistan arkadaşlarımızın katılımıyla Koordinasyon Kurulumuzda ele alacağız.” ifadelerini kullandı.

“BAYRAMDAN SONRA DEVREYE GİRECEK”

 Onaylı Randevu Sistemi’nin 1 aylık sonuçlarını Koordinasyon Kurulu ile birlikte açıklayacaklarını belirten Bakan Koca, “Vatandaşımıza 1 aylık zaman diliminde bu uygulamanın getirdiği faydaları ve bundan sonrası için neler yapılması gerektiğini rakamlarla detaylı bir şekilde anlatmış olacağım. Bu arada önemli oranda şikayetlerin azaldığını söyleyebilirim. Bir, iki branşta sorunun azalmakla birlikte devam ettiğini ve önümüzdeki dönemde bu sorunların da giderek azalacağını söyleyebilirim. Tetkiklerle ilgili de benzer şekilde onaylı bir döneme geçme hazırlığı içindeyiz ve zannediyorum yine bayramdan sonra peyderpey tetkiklerle ilgili de randevulu onay sisteminde olduğu gibi, 1 gün önceden aranarak bir onay sistemi devreye girecek

ALINTI: T24 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir