24 Ekim 2024

Ehliyetler için son tarih belli oldu! Bunu yapmayan para cezası ödeyecek

0

Eski ehliyetleri yenilemek için verilen sürenin bitmesine az kaldı. Yenileme süresi 4 ay sonra sona erecek. Ancak milyonlarca sürücü henüz yeni ehliyet almak için başvuru yapmadı. Nüfus müdürlükleri ise kurumlarda yoğunluk oluşmaması için uyarılarda bulunuyor.

5 BİN TL ÖDEYECEKLER

Edinilen bilgiye göre randevu sistemle yapılan ehliyet yenileme işlemlerinin ise son 4 ayda büyük yoğunluk oluşturacağı ve birçok kişinin ehliyet yenileme işleminin 2025’e bırakılacağı ifade ediliyor. 2024 sonuna kadar ehliyetini yenilemek için başvuru yapanlara 15 TL ödemeye yapacakken yenilme işini 2025’e bırakanlardan ise 5 bin lira ücret alınacak.

15 TL KARŞILIĞINDA YENİLENİYOR

Eski tip sürücü belgeleri 2024 yılı sonuna kadar 13 TL değerli kağıt ücreti ve 2 TL vakıf payı ile birlikte 15 TL karşılığında değiştirilerek yenisi alınıyor.

1 Ocak 2025 günü itibari ile ehliyet yenileme ücretlerinde yapılan indirim sona erecek. Sürücü belgesi harç ücreti, değerli kağıt bedeli ile vakıf payı ücreti tam tarife üzerinden hesaplanacak.

ESKİ TİP EHLİYET KULLANMANIN CEZASI NE OLACAK?

Belirtilen süre içinde eski ehliyetini yenilenmeyenlerin sürücü belgesi geçersiz olacak. Yenilemediği takdirde sürücü ehliyetsiz araç sürüyor durumuna düşmüş olacak. Öte yandan yenileme işlemlerini belirtilen sürede yapmayanlar, 2025 yılından sonra ise ceza ödeyecek.

BAŞVURU DETAYLARI

Sürücü belgesi yenileme işlemler randevulu sistemle yapılıyor. Alo 199 Çağrı Merkezi, mobil uygulama yada “nvi.gov.tr” adresi üzerinden randevu alabilirsiniz.
Verilen randevu saatinde ise gerekli belgelerin hazır edilmesi gerekiyor. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar en yakın nüfus müdürlüklerine giderek yapabilir. Yapılan başvurular sonucunda hazırlanan yeni ehliyetler belirtilen adreslere gönderiliyor.

GEREKLİ BELGELER

-13 TL değerli kağıt ücreti ve 2 TL vakıf payının yatırıldığına dair belge (2024 YILI İÇİN GEÇERLİ)

-Yetkili sağlık kurumlarından alınmış yeni tarihli sağlık raporu

-Son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik bir fotoğraf

ALINTI: KAMU SON HABER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir