24 Ekim 2024

Bağış yine gündemde! SBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan’dan cevap eleştirisi

0

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, verdiği soru önergesinde Mustafa Demir döneminde  eski Özel Kalem Müdürü Süleyman Demirtaş’ın başkanı olduğu kulübe verildiği iddia edilen bağışın ne kadar olduğu sorusunun yanıtının verilmediğini belirterek tepkisini dile getirdi.

‘CEVAP YAZILMAMIŞ’

Büyükşehir Belediyesi Komisyon Toplantısı’nda söz alan Tekcan, geçen ay gündeme getirdiği, “Dönemin özel kalem müdürü Süleyman Demirtaş’ın başkanlığını yaptığı amatör spor kulübüne ne kadar ayni ve nakdi yardım yapılmıştır?” sorusunu sorarak önerge verdiği konuya verilen cevabı eleştirdi. Tekcan, önerge verilerek sorulan soruya cevap verilmediğini belirterek şunları söyledi: “Bir soru önergesi verdik. Eski Özel Kalem Müdürü Süleyman Demirtaş’ın başkanlık yaptığı spor kulübüne ne kadar nakdi bağış yaptığını sorduk. Cevabı çok basitti. Cevabı okudum ve bu kadar basit bir sorunun cevabının verilememesi beni çok üzdü. Bağışın toplamı belliydi. 14 milyon 475 bin gibi bir rakam vardı. Bunun ne kadarı o spor kulübüne verildi? Cevap nerede? Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde bu koruyucu melekler hala iş başında mı? Hikaye yazmışlar cevap yazmamışlar. Koruyucu meleklerinize dikkat edin yeni dönemde buna müsaade etmeyin.” 

YETKİLİ BİLGİ VERECEK 

Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Nihat Soğuk da bağış iddialarıyla ilgili cuma günü yapılacak meclisin kapanış toplantısında ilgili yetkilinin gelerek komisyon üyelerine bilgi vereceğini söyledi. 

KREDİYE ONAY ÇIKTI

Öte yandan Büyükşehir Belediyesince yürütülmekte olan ulaşım hizmetlerinin günümüz ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi, güvenli ve konforlu ulaşım imkanlarının sunulması doğrultusunda otobüs alımı için İller Bankası A.Ş’den, diğer bankalardan veya kredi veren finans kuruluşlarından 125 milyon kredi kullanılması teklifi oy birliğiyle kabul edildi. SAMULAŞ’ın 125 milyonluk sermaye artırımına ilişkin her türlü iş ve işlemi yapmaya Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yetkilendirilmesi teklifi ise; şirketin kamusal zararı olacağı gerekçesiyle CHP’nin ret vermesi nedeniyle oy çokluğuyla kabul edildi.

FİKİR İŞÇİSİ: ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir