24 Ekim 2024

Dünya tarihinin en zehirli yılanı Türkiye’de görüldü!

0

Bolu’da doğaseverler tarafından dünyanın en zehirli yılan türlerinden biri olan boynuzlu engerek yılanı görüntülendi. Görüntüler sosyal medyada yoğun ilgi gördü.

Doğasever Ufuk Ak, arkadaşlarıyla At Yaylası mevkisinde motosiklet turu yaparken boynuzlu engerekle karşılaştı. Ak, bu anları cep telefonu kamerasıyla kaydederek görüntülerini sosyal medya hesabında paylaştı.

Ak, yılanın Bolu’da yaşadığının çok bilinmediğini ve dikkat çekilmesi gerektiğini belirterek, “Daha önce de Bolu’da siyah renkli, maskeli engerek yılanına denk gelmiştim. Bunu da fotoğraflamıştım” dedi.

“ÖLME İHTİMALİ VAR”

Boynuzlu engerek yılanının ısırdığında ölüm riskinin yüksek olduğunu belirten Ak, “Engerek yılanları nadiren insanla karşılaşıyor. Öldürme riski de oluyor. Fakat nadiren karşılaşıp, nadiren de ısırırsa ölme ihtimaliniz çok yüksek. Hastaneye yetişme ihtimaliniz neredeyse yok. 10 dakikayla bir saat içerisinde ölme ihtimalin var” diye konuştu.

Ak, vatandaşlara uyarıda bulunarak, “Sonuçta biz onların alanına gidiyoruz. Gördüğümüz yerde zarar vermemek gerekiyor. Yolumuzu değiştirip o alanı terk etmek gerekiyor” dedi.

Uzmanlar, boynuzlu engerek yılanlarının Türkiye’de 15 farklı türünün bulunduğunu ve bu yılanların ısırdığında zehrinin öldürücü olabileceğini belirtiyor.

HABER AJANSI: İHA

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir