24 Ekim 2024

Samsun Hastanebaşı Mahallesi sakinleri doğal gaz istiyor!

0

Samsun’un İlkadım ilçesinde vatandaşlar, Hastanebaşı Mahallesi’ne doğal gaz gelmediği için mağdur olduklarını belirtirken, yerinde dönüşüme de inanmadıklarını söyledi.

“DÖNÜŞÜMDE GÖZÜMÜZ YOK”

Hastanebaşı Mahallesi sakinleri, doğal gaz taleplerini yinelemek için bir araya geldi. Mahalleli seslerini duyurmak için eylem yaptı. Hastanebaşı Mahallesi Muhtarı Süheyla Şen, mahalleleri için müteahhitlerin girebileceği bir imar planı çizildiğini belirterek şunları söyledi: “Başkanların bize söylediğine göre mahallemizde yerinde dönüşüm yapılacak. Müteahhitlerin girebileceği bir imar planı çizmişler. Biz 2007 yılından doğalgazı bekliyoruz. Bu bizim kanayan yaramız. Evlerimiz eskidi, oduna kömüre 25-30 bin lira para harcıyoruz. Mahallemizde genellikle yaşlı vatandaşlar oturuyor. O yüzden de bizim kentsel dönüşümde ya da yerinde dönüşümde gözümüz yok. Biz ivedi bir şekilde doğalgaz istiyoruz. Yerinde dönüşüm adı altındaki çalışmaya inanmıyoruz. Burada insanlar 10 bin lira maaşla geçiniyor.” 

Vatandaşlar ise yetkililere çağdırda bulunarak şunları söyledi:

“YIKMA ŞANSLARI YOK”

Mevlüde KARATAY: Tüp 700 lira olmuş. İsten, kokudan duramıyoruz, bacalarımız tütüyor. Doğal gazsa doğal gaz versinler. Yıkacaklarsa yıksınlar ama yıkma şansları hiç yok. 40 senedir Hastanebaşı yıkılacak diyorlar ama kimse bakmıyor. Evlerimize bakım da yapamıyoruz. Biz doğal gaz istiyoruz.

“BURASI UNUTULDU”

Ali Rıza AY: Yıkılacaksa yıkılsın ama yıkma imkanı da yok. Biz mevcut haliyle doğal gaz istiyoruz. Heyelan bölgesinde bile doğal gaz var. Muhatap bulamıyoruz karşımızda. Tüp, odun, kömür dünya kadar para. Yaşlılar, hastalar var. Unutuldu burası. 

“GİTMEDİĞİMİZ YER KALMADI”

Yaşar ŞAHİN: Lütfen bize doğal gazı versinler. Gitmediğimiz yer kalmadı. Bu kadar sene bizi oyaladılar.

FİKİR İŞÇİSİ: ELVAN İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir