24 Ekim 2024

Uzman isim gram altın için net rakam verdi

0

Finans analisti olarak da bilinen İslam Memiş, Haziran ayı sonrasında gram altın için net rakam verdi. Altın ve para piyasaları uzmanı Memiş, Fed’in faiz kararları ardından verilen mesajları ve bunların piyasalara olası etkilerini değerlendirdi.

FED FAİZ KARARINI DEĞERLENDİRDİ

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan İslam Memiş, ‘’Fed, genel piyasa beklentileri doğrultusunda faizlerde bir değişiklik yapmadı. Fes Başkanı Powell oldukça temkinli ve tedirgin bir tutum sergiliyor. Seçimlerin yaklaşması nedeniyle gerçekleri tam olarak ifade edemiyor. Ancak bazı gerçekleri ima etti.’’ dedi.

RAKAM VERDİ

İslam Memiş yatırımcılara neler yapmaları gerektiğini tek tek açıkladıktan sonra gram altın için rakam verdi.

İslam Memiş’in yapmış olduğu açıklamada şu ifadeler yer aldı: Rakamları takip edeceğiz, enflasyon, Amerikan halkını zorlamaya devam ediyor. Normalleşme için kesin bir tarih veremiyoruz, ancak bu süreç 1-2 yıl sürebilir. Gerçek şu ki, Fed bile geleceği net göremiyor, ne yapacağını tam olarak bilmiyor. Sadece diğerleri gibi “Enflasyonu düşürmekte kararlıyız” diyor.” dedi.

BELİRGİN BİR YÖN DEĞİŞİKLİĞİ YOK

Memiş, bu kararların piyasalara olan etkilerini değerlendirirken, altın fiyatlarında beklediği artışları da paylaştı. “Piyasalarda belirgin bir yön değişikliği yok” diyen Memiş, sözlerine şöyle devam etti: “Yatırımcılar da ne yapacağını bilmiyor.”

Memiş “Yeni pozisyonlar almak için yeni hikayelere odaklanacaklar. Piyasaları oyalamaya devam edecekler. Yani kimse kolay yoldan para kazanma hayali kurmamalı. Sorun artık ‘Kazanmak’, ‘Yaşam standardı’ ve ‘Normalleşmek’. Ons altında 2.280 dolar ve ons gümüşte 28,70 dolar destek seviyelerinin korunacağı öngörüm devam ediyor.

Ons altında 2.280-2.380 dolar, Ons gümüşte 28,70-31,70 dolar” dedi

Bu seviyelerde piyasa oyalamaları devam edeceğini söyleyen Memiş, bu hafta dışarıdaki bazı belirsizliklerini netleştiğini dile getirerek sıranın iç piyasalara geldiğini ifade etti.

Yurt içi piyasalar artık siyasi gelişmeleri fiyatlayacak diyen Memiş, yılın ikinci yarısına ilişkin öngörülerinde bir değişiklik olmadığı ifade etti.

2.600-3.000 $ aralığı ons altın (xau/usd)

3.000-3.500 lira aralığı gram altın
37 $ ons gümüş (xag/usd)

37 lira gram gümüş

ALINTI: KAMU SON HABER 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir