24 Ekim 2024

Kira fiyatlarında büyük artış! Ünlü ekonomist açıkladı

0

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, konut piyasasındaki durgunluk ve vergilendirme konusundaki gelişmeleri değerlendirdi. Yeşilada, vergilere ilişkin olarak kiracılara kötü haberi vererek, “Verginin tamamı kiracılara yansıtılacak” dedi.

Kira fiyatlarında büyük artış olacağını belirten Yeşilada, “Piyasada ya satanın ya da alanın pazarlık gücü vardır. Kiralık evler konusunda ev sahipleri pazarlık gücüne sahip, çünkü kiralık ev bulmak çok zor. Bu nedenle, uygulanacak vergilerin tamamı kiracılara yansıtılacak” diye konuştu.

“YATIRIM ARACI OLMAKTAN ÇIKACAK”

Ekonomist Atilla Yeşilada, konut piyasasındaki durgunluğu ve vergilendirme konusundaki gelişmeleri değerlendirerek, “Şu anda piyasada ciddi bir durgunluk var. Satmak isteyenler satamıyor ve konut satışları daha da azalabilir.

En büyük zarar, konut satışlarından elde edilen gelirlere sermaye kazancı vergisi getirilmesi olacak. Bu durum, konutu yatırım aracı olmaktan neredeyse çıkarıyor” ifadelerini kullandı.

‘PİYASADAKİ DURGUNLUK DAHA DA DERİNLEŞECEK’

Atilla Yeşilada, konut piyasasındaki durgunluk ve olası vergilendirme politikalarının yatırımcılar üzerinde ciddi etkiler yaratacağını vurguladı.

Ünlü ekonomist, konut satışlarının azalabileceğine dikkat çekerek sermaye kazancı vergisinin sektöre büyük zarar vereceğini belirtti.

Yeşilada, bu durumun konut yatırımını cazip olmaktan çıkarabileceğini ve piyasadaki durgunluğun daha da derinleşebileceğini ifade etti.

ALINTI: YENİÇAĞ

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir