19 Ekim 2024

Emekliler o ücreti geri alabilecek: Kritik detay ortaya çıktı

0

EMEKLİLER O ÜCRETİ GERİ ALABİLECEK

Emekliler promosyona ilişkin o ücretleri geri alabilecek. Önemli detay ortaya çıkarken nasıl alınacağı dair ayrıntılar belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kamu Bankalarındaki promosyon artışını duyurmasının ardından özel bankalarda harekete geçti.

Kamu bankalarında 8 ila 12 bin arasında bir promosyon tutarı belirlenirken özel bankalarda emeklilere verilen promosyon 17 bin TL’ye kadar çıktı.

Maaşlara yeni yılda yapılan yüzde 49,25 zam ile birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu. Maaşın yetersiz kalmasının ardından emekliler ay sonunu zor getirirken emekli promosyonu yapılan artış yüzleri güldürdü.

Emekliler ise yeni promosyon ücreti için bankadan alacağı önceki promosyon ücretinin kalanını geri ödeyerek güncel promosyon ücretinden yararlanabilir.

Emekliler değişiklik yaptıklarında bankaya iade ettiği promosyonu geri alabilecek. Bazı bankaların maaşını taşımak isteyen emekliden geçirdiği süreyi dikkate almadan ödediği tüm promosyonu geri istemesi ise tartışma konusu olmuştu.

kamu son haber

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir