24 Ekim 2024

Samsunlu sporcu Esra Bayrak’tan tarihi başarı! Avrupa Şampiyonu oldu

0

SAMSUNLU ESRA BAYRAK AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

İsveç’te düzenlenen Virtus Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda Samsunlu sporcu Esra Bayrak büyük gurur yaşattı.

100 METREDE İLK ALTIN 

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre Esra Bayrak, Uppsala kentinde başlayan organizasyonda 100 metrede şampiyon oldu. Şampiyonada Türkiye’ye 100 metrede ilk altın madalyayı kazandıran Esra, tarihi bir başarı elde etti. Elde edilen başarının ardından milli sporcuyu Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Samsun Valisi Orhan Tavlı tebrik etti. 

BAKAN BAK TEBRİK ETTİ 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Samsunlu sporcuyu tebrik ederek, “Virtus Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda ülkemize 100 metrede ilk altın madalyayı kazandıran ve bu başarısı ile Avrupa şampiyonu olan Esra Bayrak’ı kutluyorum. Milli sporcumuzun başarısının kendisinden sonra gelen sporculara ilham kaynağı olacağına inanıyorum. Avrupa şampiyonluğunda pay sahibi olanlara teşekkür ediyor, Esra Bayrak’ın başarılarının devamını diliyorum.” dedi.   
 
BÜYÜK GURUR 

Samsun Valisi Orhan Tavlı büyük bir gurur yaşadıklarını belirterek, “İsveç’te düzenlenen Virtus Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda ülkemize 100 metredeki ilk altın madalyayı kazandırarak Avrupa Şampiyonu olan ve bizi bir kez daha gururlandıran milli sporcumuz Esra Bayrak’ı tebrik ediyorum” 

DAHA ÇOK MADALYA 

Açıklamada görüşlerine yer verilen federasyon başkanı Birol Aydın, Esra Bayrak ve antrenörünü tebrik ederek, “Özel sporcularımız altın çağını yaşıyor, tarih yazıyor. Özel sporcularımıza ve teknik kadroya güvenimiz, inancımız tam. İnşallah, Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda madalyaları toplayacağız.” ifadelerini kullandı.Özel Sporcular Teknik Sorumlusu ve milli takım antrenörü Aytunç Göz mutlu ve gururlu olduklarını belirtti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir