24 Ekim 2024

Samsun Tekkeköy OSB’deki fabrika yangınında faciadan dönüldü!

0

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde bebek bezi ve çeşitli plastik ürünler üretilen fabrikada çıkan ve yan taraftaki fabrikaya da sıçrayan yangın 6 saat sonra kontrol altına alındı. Samsun’un Tekkeköy ilçesi Şabanoğlu Mahallesi Merkez Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) çıkan yangının ilk dakikalarından itibaren sahada ekipleri yönlendiren ve çalışmalara aktif olarak katılan Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ertan Özcan Kanal S mikrofonlarına açıklamalarda bulundu 

“DİĞER İKİ FABRİKAYI YANGINDAN KURTARDIK”

Yangının ilk dakikalarından itibaren sahada ekipleri yönlendiren ve çalışmalara aktif olarak katılan Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ertan Özcan, “112 Acil Çağrı Merkezimizi sabah 06.00 sıralarında gelen ihbar üzerine ilk olarak organize sanayi bölgesindeki itfaiye istasyonundan araç yönlendirdik. Ortalama 1 dakika için yangın mahalline vardık. Sonrasında İlkadım, Çarşamba, Bafra, Havza ve Vezirköprü itfaiye istasyonlarımızdan müdahale araçları ve personel yönlendirmek suretiyle yangına müdahaleye devam ettik. Sahada diğer kamu kurum kuruluşların haricinde Samsun İtfaiye Daire Başkanlığı olarak toplamda 40 araç, 85 personel çalıştı. Buna ilaveten Büyükşehir Belediyemizin 20 su tankeri, SASKİ Genel Müdürlüğümüze bağlı 20 su tankeri ve çevre ilçe belediyelerimizin su tankerleri de yangında aktif bir şekilde görev aldı.  Yangın tamamen kontrol altına alındı. Yangının başladığı andan itibaren, çevrede bulunan fabrikalara sıçramaması için etkin bir müdahaleyle sirayeti önledik ve diğer iki fabrikayı yangından kurtardık.” dedi. 

Yangının çıkış nedenine ilişkin konuşan Özcan, “Şu an için yangının çıkış nedeni belli değil. Enkaz çalışmalarından sonra teknik ekibimizle gerçekleştireceğimiz incelemeler sonrasında yangının çıkış nedenini belirleyeceğiz.” ifadelerini kullandı. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir