25 Ekim 2024

AK Partili Yusuf Ziya Yılmaz Samsun’da açıkladı: Artık kucaklaşma zamanı

0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin geride kaldığını, artık sonraki dönemde yapılması gerekenlerin konuşulması gerektiğini söyledi.

AYRINTILI ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Seçimler bittikten sonra, sonraki seçimin hazırlıklarına hemen başlayan bir siyasi kültürden geldiklerinin altını çizen Yılmaz, “Hayat devam ediyor, koşuşturma devam ediyor. Arkadaşlarımızın motivasyonunu sağlamaya çalışıyoruz. Seçim sürecinde aday belirleme sürecinde olan rekabetin bittiğini, artık kucaklaşmanın, nezaketin, suhunetin, uhuvetin zamanı olduğunu, önümüzdeki dönemde yapmamız gerekenleri konuşmamız gereken bir sathı mahaldeyiz. Samsun’da kazanamadığımız ilçelerimiz oldu. Kazansak daha güzel olacaktı ama Samsun’da elde ettiğimiz sonuçlar Türkiye genel ortalamasının gerisinde değil. Samsunumuzda daha da iyi olabilirdi. Gerek Türkiye’de gerek Samsun’da neden beklediğimiz sonuçları alamayışımızla ilgili çok ayrıntılı çalışmalar yapılıyor, yapılıyor da. Bunlar belli bir stratejik yol haritasına dönüştürülüyor. O yol haritasının seslerini önümüzdeki süreçte sizlerle paylaşacağız. Bazı şeyler geride kaldı. Artık önümüze bakmamız gerekiyor.”

ASIL ONLAR KENDİ DELEGELERİNDEN OY ALAMADI

Belediyeler Birliği seçimlerinde AK Partili belediyelerin Millet İttifakı’na oy verdiği iddialarıyla ilgili yönelik haberlere de tepkisini dile getiren Yılmaz şunları söyledi: “Külliyen yanlış, yalan haber. Bu, iyi niyetten çok uzak bir habercilik anlayışıyla yapılmış bir şeydir. AK Partili belediyeler Millet İttifakı’na oy verdi diye bir konu asla yok. Onunla ilgili basın açıklamasını kendi hesabından yapmıştım. O bilgi köpürtme, ajitasyon içerikli. Sayın Cumhurbaşkanımızın da sonuçlarına müdahale ettiği, sinirlendiği, kızdığı gibi bir takım ajitasyon dolu ve karalama içerecek, incitici bir takım cümleler içinde olan bir haber anlayışıyla yapılmış. Hiçbir şekilde doğruluk ve gerçeklikle alakası olmadığının altını çizerek söylemek istiyorum. Belediyeler birliği seçiminde acaba millet ittifak ortakları olan DEM, İYİ Parti, Yeniden Rafah, CHP’nin delege sayısını söyleyerek, onların aldığı oyun da onların toplam delege kadar da olmadığını söylersem gerçek ortaya çıkar. Bırakın bizim arkadaşlarımızın onlara oy vermesini, onlar kendi delegelerinde de almaları gereken oyları alamadılar.” 

FESTİVAL ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Öte yandan Kültür Yolu Festivali’nde yerel basınla işbirliği yapılmamasına yönelik eleştirilere de yanıt veren Yılmaz şöyle konuştu: “Festival, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ndan sonra olduğu için aynı şehirde birbirine yakın tarihlerde iki etkinlik biraz yorucu olabilir. Yerel medyanın da Kültür Yolu Festivalin dinamiklerini anlatma konusunda kullanılmayışıyla ilgili konudaki uyarınızı arkadaşlarla konuşacağım. Öyle bir şey olduysa düzeltilir. Bu konuyu araştıracağım.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir