25 Ekim 2024

6 ay boyunca tüm hastanelerde bedava oldu

0

Bu karar, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu yüzünden sağlık hizmetlerine erişemeyen binlerce vatandaş için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Artık GSS kapsamındaki her vatandaş, prim borcu olması durumunda bile Sağlık Bakanlığı’na bağlı tesisler ile devlet üniversitesi hastanelerinde ücretsiz sağlık hizmeti alabilecek.

Cumhurbaşkanı kararıyla Resmi Gazete’de duyurulan bu düzenleme, GSS’li olup prim borcu nedeniyle sağlık hizmeti alamayan Türk vatandaşları ile bakmakla yükümlü oldukları kişilerin, ihtiyaç duydukları tüm tedavileri yine bu kurumlarda ücretsiz olarak gerçekleştirebileceğini belirtiyor.

Kararın 2024 yılının sonuna kadar geçerli olacağı vurgulanırken, bu süre zarfında GSS prim borcu olan herkesin ücretsiz tedavi imkanından faydalanabileceği ifade ediliyor.

Ayrıca, bir yıl süreyle prim borcu olan SGK’lı vatandaşların hastanelere başvurduklarında borçlarının sorgulanmadan tedavi edileceği bildirildi. Bu adımın, sağlık hizmetlerine erişimi artırmak ve vatandaşların sağlık sorunlarıyla ilgili endişelerini azaltmak için önemli bir adım olduğu vurgulanıyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir