26 Ekim 2024

Türkiye’de yeni dönem başlıyor! Bakan resmen duyurdu

0

Artık kamu işlemlerinde dijitalleşme çağı başlıyor. Elektronik Mühürle ilgili gerekli hazırlık resmen tamamlandı. Bakanlık konuya ilişkin detayları sosyal medyadan paylaştı. Türkiye bu yeni uygulama ile birlikte e-mühür dönemine geçiyor. Bu sayede kamuda da tasarruf sağlanmış olacak.

Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Elektronik Mühür altyapısının tamamlandığını açıkladı. Elektronik Mühür uygulaması hizmete hazır hale getirildi. Üstelik Elektronik Mühür, mali mühür yerine de artık kullanılabilecek.

5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu’nda yapılan “Elektronik Mühür” düzenlemesi tamamlandı. Buna göre Elektronik Mühür, tüzel kişiliklere yani şirketlere, kuruluşlara ve kurumlara verilecek.

TÜRKİYE’DE YENİ DÖNEM

Yeni hayata geçirilecek olan Elektronik Mühür, kamu işlemlerinde dijitalleşmeyi artıracak, zaman ve maliyet tasarrufu sağlayarak resmi evrak güvenliğini artıracak.

Bakan Uraloğlu’nun açıkladığı Elektronik Mühür, fiziki mühürlerle aynı hukuki statüye sahip olacak. Böylece Elektronik Mühür, zamanla resmi mühürlerin yerine geçecek.

Elektronik Mührün amacı ise şirketler, kuruluşlar ve kurumlara verilecek ve tüzel kişiliklerin kimliğini doğrulama için kullanılacak.

MALİ MÜHÜR YERİNE KULLANILACAK

Mali Mühür uygulaması, elektronik ortamda belgeleri üreten kurum, kuruluş veya işletmelerin belirlenebilmesi için uygulamaya konulmuştu. Bu yeni uygulama ile birlikte Elektronik Mühür’ün hem mali mühür hem de kurumsal mühür olarak kullanılabilmesi hedefleniyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir