26 Ekim 2024

O kişilere bir defaya mahsus 2425 TL verilecek! Başvuru detayları belli oldu

0

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal yardımlarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda toplumda bir kısım dezavantajlı kesimlerine ekonomik destek sağlayarak vatandaşın refahlarını sağlamayı amaçlıyor.

Bu sosyal yardımlar kapsamında, vefat yardımı adı altında sunulan bu tek seferlik yardım ile vatandaşlar 2.425 TL destek ödemesi alabilecekler.

Bu destekten faydalanmak için vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve yakınlarını kaybettiklerini doğrulayan resmi bir belge gerekmektedir. Ayrıca, başvuru sırasında kimlik kartı ile ölüm belgesi de ibraz edilmelidir.

BAŞVURU ŞARTLARI

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

– Yakınının ölüm belgesini ibraz etmek.

– Kimlik kartını başvuru sırasında bulundurmak.

SÜREÇ

Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına fiziki ya da internet ortamında yapılacak. Başvuru sırasında ölüm belgesi ve kimlik kartının da sunulması gerekiyor. Vakıflar, başvuruları değerlendirip uygun buldukları başvuruların ödemesini PTT hesaplarına ya da vatandaşın banka hesabında doğrudan yollayacak. Ayrıca ödemenin yapıldığına dair bir bilgilendirme mesajı da cep telefonunuza gönderilecek.

2.425 TL’lik bu sosyal destek ödemesi, 15 Nisan 2022 tarihinden sonra yakınını kaybeden dar gelirli vatandaşlara verilecek.

BAŞVURU ADIMLARI

– Ölüm belgesi ve kimlik kartı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunun.

– Başvurunun değerlendirilmesini bekleyin.

– PTT hesabınıza ödeme yapıldığını cep telefonunuza gelen mesajla kontrol edin.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir