26 Ekim 2024

Doğal gaz kombileri o tarihte kaldırılacak!

0

Alınan bu karar ile birlikte AB ülkeleri 2040 yılına kadar fosil yakıtla ısınmayı aşamalı olarak durduracak ve bununla beraber hava kirliliğinin önüne geçecek.

Avrupa Birliği ülkelerinde aylarca süren tartışmaların sonrasında çevre için olumlu gelişmelerin yaşanması için resmi adım atıldı. Bu konu hakkında Avrupa Parlamentosu üyeleri, ulusal hükümetler ve Avrupa Komisyonu, yeni Binalarda Enerji Performansı Direktifi’nin(EPBD) uygulanması anlaşma yaptı.

Yapılan bu anlaşma AB ülkeleri tarafından imzalandı. Yapılan anlaşmanın içerdiği maddelere göre, AB ülkeleri 2040 yılına kadar fosil yakıtla ısınmayı aşamalı olarak durduracak. Böylece, 2030 itibariyle yeni inşa edilen evler de dahil olmak üzere tüm yeni binalarda, ‘Sıfır Emisyon Binaları’ sözleşmesine uyumlu bir şekilde uyulma şartı getirilecek.

O TARİHTEN İTİBAREN DESTEK KALDIRILACAK

Ayrıca bu alınan karar neticesinde 2050 yılına kadar AB’deki tüm binalar sıfır emisyonlu binalara dönüştürülmesi planlanıyor. Söz konusu binalarda ise yapılan anlaşmaya uygun ‘Sıfır Emisyon Binaları’ sözleşmesi hayata geçirilecek.

AB yetkilileri sıfır emisyonlu bina projesi ile beraber 2040 yılına kadar doğalgaz kombilerini kullanımı kaldıracak. Bu planın ilk adımı ise 1 Ocak 2025 itibariyle başlaması planlanıyor. Böylece 1 Ocak 2025 itibariyle AB ülkeleri, kombi fosit kullandığı için kombilerin kullanımı için teşvik vermeyeceğini duyurdu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir