26 Ekim 2024

Altın fiyatlarında rekor sürprizi! Bayram sonrası bu rakamı görecek

0

Altın fiyatları yakından takip ediliyor. En çok tercih edilen yatırım araçlarından olan altına ilgi sürüyor. Son dönemde hareketli günler geçiren gram altında son durum nedir? Gram altın alış/satış fiyatı ne oldu? Altın fiyatları son dakika gelişmeleri.

Gram altın bir önceki kapanışı 2 bin 391 liradan yaparken; bugün 2 bin 457 TL’den işlem görüyor. Bir önceki kapanışı 3 bin 909 liradan tamamlayan çeyrek altın ise bugün 4 bin 018 TL’den alıcı buluyor.

Enflasyonun yavaşlamasına karşın ABD Merkez Bankası’nın (Fed) şahin duruşunu koruması risk algısının güçlü kalmasına neden oluyor.

Fed yetkililerinin projeksiyonları bu yıl için her ne kadar 1 faiz indirimi beklentisi olduğunu gösterse de piyasalar olası bir faiz indiriminin ardından bankanın aralıkta ikinci faiz indirimine gitme ihtimalini yüzde 90 ile fiyatlıyor.

Analistler, ABD’de açıklanan verilerin enflasyonla mücadele kapsamında sıkı duruşun meyvelerinin alındığını gösterdiğini ifade ederek, gelecek dönemde açıklanacak makroekonomik verilerin, ekonomi de yavaşlama sinyalleri vermeye devam edip etmeyeceğinin yakından takip edileceğini söyledi.

BAYRAM SONRASI İÇİN İSLAM MEMİŞ’TEN UYARI 

Peki bayram sonrasında yatırımcıları nasıl bir piyasa bekliyor? Altın fiyatları ne olur? Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Bir haftanın daha sonuna geldik. ABD’de enflasyon verisi geldi. Fed kararı geldi, başkanın açıklamalarını takip ettik. Belirsizlikler var. Bizim bayramdan sonra nasıl bir piyasa bekliyor olabilir?” diyerek şunları kaydetti:

BORSA İSTANBUL 

Borsa İstanbul 10 bin 415 puanda. Yüzde 2.45 değer artışı, tepki alımıyla yoluna devam etti. 10 bin 400 üzerinde kapanış lazım. Bayram tatilinde 10 bin 400 üzerinde kalıcı olursa 11 bin puanı telafuz edebiliriz. 10 bin altındaki rakamları da yakından takip etmekte fayda var. Bütün hisse senetlerine ise yansımıyor bu yükselişler. Beklemeye devam. Düşüş yönlü öngörümde bozulma yok.

DOLAR/TL KURU 

Dolar TL kuru 32 lira 30 kuruşta stabil şekilde haftayı tamamlıyor. Euro dolar paritesi 1.08’de. Bu da stabil. Haftayı da belirsiz ve yatay tamamlıyoruz. 1.08 altındaki rakamlar ucuz. Euro TL kuru 35 lira 10 kuruş. Parite toparladığı için kur da 35 liradan uzaklaşmıyor.

GRAM ALTIN FİYATLARI 

Ons altın 2315 dolarda. Bu hafta 2340 dolarla alakalı beklediğimizi ifade etmiştim. Dün 2341 dolar test edildi. Tekrar satış baskısında kaldı. 2280-2380 dolar aralığında piyasaları oyalamaya devam edecekler.

Bu bant aralığını takip etmeye devam ediyorum 4 hafta için. Biz 9 günlük resmi tatilde dışarıdaki gelişmelere bakacağız. Dışarıda siyasi gerilim tarafında gelişme olmazsa aşağı yönlü baskılanma devam edecektir. Elinde dolar bulunduranların bilgisine.

Gram altın serbest piyasalarda 2410 – 2419 lirada. 2400 destek seviyesi çalışıyor. Altın borcu olanlar, düğün yapacaklar bu seviyeler kalıcı değil. Yıl sonu öngörümde değişiklik yok. Ons altında 2600 – 3000 dolar. Gram altında 3000 – 3500 TL beklentim devam ediyor. Altındaki bu düşüşler kalıcı değil, temmuz itibarıyla yukarı yönlü hareketleri bekliyorum.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir