26 Ekim 2024

Merkez Bankası resmen duyurdu: İşte dolarda 15 gün sonra görülecek rakam

0

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) net rezervleri 4 yıl 4 aylık ara sonrasında bu hafta itibarıyla pozitif bölgeye geçti.

Dolar kurunda iki aydır süren yatay pozisyon ise ilk kez bugün yaşanan yüzde 1.41 seviyelerindeki yükselişle bozuldu.

Birikimlerini değerlendirmek isteyen yatırımcılar da dolar kurunun bayram bitiminde hangi rakamı göreceğini merak ediyor.

Bu soruya en somut cevap ise Merkez Bankası’nın Piyasa Katılımcıları Anketi’nden geldi.

18’i reel sektör, 50’si finansal sektör olmak üzere toplam 68 katılımcı ile yapılan mülakatların ardından hazırlanan raporda, 27 Haziran tarihli Merkez Bankası PPK toplantısına ilişkin tahminler yer aldı.

Ayrıca tahminlerin yanı sıra, ay sonu ve yıl sonunda görülmesi beklenen dolar kuruna ilişkin beklentilerde rapora yansıdı.

İŞTE 15 GÜN SONRA GÖRÜLECEK DOLAR KURU

Katılımcılar tarafından, “Bankalararası döviz piyasası ABD Dolar kuru beklentiniz nedir? (TL)” sorusuna verilen yanıtlar ile derlenen ortalama sonuca göre, dolar kurunda ay sonuna kadar herhangi bir sert hareket görülmesi öngörülmüyor.

Haziran ayında ilişkin ortak tahmin 32,6376 TL olarak belirlenirken, asıl şaşırtıcı sonuç ise yıl sonu dolar kuru beklentisinde gerçekleşti.

Geçtiğimiz aylarda yıl sonunda 40 TL üzerini görmesi beklenen dolar kuru, bu raporda ise 37,7463 TL seviyesine indi.

Öte yandan Kurban Bayramı tatilinin ardından kurda sürpriz bir artışın meydana gelmemesi durumunda gelecek ayın raporlarıyla birlikte dolarda yıl sonu beklentisinin 35 TL seviyelerine ineceği tahmin ediliyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir