26 Ekim 2024

TÜVTÜRK’ten flaş uygulama! Artık muayene istasyonuna gitmeyeceksiniz

0

TÜVTÜRK, bir süre önce resmi internet sitesi üzerinden paylaştığı bir bilgilendirme mesajı ile araç muayene prosedürlerindeki değişiklikleri açıklamıştı. Bu bilgilendirme mesajına göre, yeni araç muayeneleri için süre uzatıldı.

Türkiye’de trafiğe kayıtlı 25 milyonundan fazla araç bulunmakta ve bu araçlar sınıflarına, yaşlarına gibi bazı kategorilere göre belirli periyotlarla TÜVTÜRK istasyonlarında zorunlu olarak muayene edilmeleri gerekmektedir.

TÜVTÜRK istasyonlarında muayene olmamış araçların trafiğe çıkması kesinlikle yasakken, sıfır bir otomobil satın alan sürücüler için ilk 3 yıl muayene yaptırması zorunlu değildir.

Daha önceden, muayene istasyonlarında harcanan süresinin kısaltılması ve yoğunluğu azaltmak amacıyla egzoz emisyon ölçümü işlemini farklı yetkili servislere devreden TÜVTÜRK, bu kararıyla birçok aracın muayene sürecinin çok daha kolay ve çok daha hızlı geçmesini sağlamıştı.

Bu fikirden yola çıkan TÜVTÜRK, yeni bir uygulamayı hayata geçirme kararı aldı. TÜVTÜRK’ün başlattığı bu uygulamada, muayene istasyonlarında yaşanan yoğunluğu en az seviyeye indirmek için Türkiye’nin 77 şehrinde mobil muayene istasyonların faaliyete geçirildi.

TÜVTÜRK, bu uygulama sayesinde istasyonlarındaki yoğunluğu azaltmayı başarmış olup, 2024 yılı bitmeden mobil muayene istasyonlarının sayısının da arttırılacağı bilgisini paylaştı.

MOBİL MUAYENE İSTASYONLAR VE DETAYLAR

Belirli periyolarda gerçekleştirilen muayene işlemleri için mobil muayene istasyonlarından yararlanılabilir. Bu istasyonlarda binek otomobil, traktör ve motosiklet muayeneleri gerçekleştirilebilmektedir.

TÜVTÜRK’e ait olan bu mobil istasyonlarca hava destekli hidrolik fren sistemine sahip olan TIR, kamyonet gibi büyük araçların muayenesi yapılmamaktadır.

Egzoz gazı emisyon ölçümü ise sadece sabit TÜVTÜRK istasyonlarında ya da yetkilendirilmiş bazı özel istasyonlarda gerçekleştirilmektedir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir