26 Ekim 2024

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ne ziyaretçi akını

0

DOĞAL GÜZELLİĞİ BÜYÜLÜYOR

Samsun’da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nin doğal güzelliği ziyaretçileri büyülüyor.

BAYRAM TATİLİNDE VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Bayram tatilini fırsat bilerek Samsun’a gelen vatandaşlar hem Kuş Cenneti’nde yeniden açılan tesislerde güzel havanın tadını çıkardı hem de gerçekleştirilen gezide doğal güzellikleri görme fırsatı yakaladı.

İNSAN MÜDAHALESİ EN AZA İNDİRİLDİ

Samsun’un 19 Mayıs, Bafra ve Alaçam ilçeleri sınırlarında bulunan, 56 bin hektar alana sahip Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Türkiye’de yaban hayatının korunduğu en önemli noktalardan birisi olma özelliğine sahip. 13 Nisan 2016’da, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan uygulamalarla doğal yaşama insan müdahalesi en aza indirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin koruma amaçlı çalışmalarının olumlu geri dönüşleri hızla alınan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni ziyaretçiler sadece bisiklet, elektrikli bisiklet, akülü araçlarla deltayı gezebiliyor.

ZİYARETÇİLERİN UĞRAK NOKTASI OLDU

Bu kapsamda da bayram tatili için rotasını Samsun’a oluşturanlar, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ne akın etti. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden hizmete açılan tesisler ve doğa tutkunlarına eşsiz bir tabiat güzelliği sunan Kızlırmak Deltası Kuş Cenneti ziyaretçilerin uğrak noktası oldu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir