28 Ekim 2024

Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca’nın atık tepkisi

0

Samsun’un Salıpazarı ilçesinde bazı kişiler tarafından kurban atıklarının dereye atılması tepki çekti. Başkan Refaettin Karaca, “Bunu yapanlar doğaya ihanet etmişlerdir” dedi.

İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

Salıpazarı Yavaşbey Mahallesi Göne yöresinde ortaya çıkan görüntülere Başkan Karaca ve vatandaşlar tepki gösterdi. Kesilen kurbanlıkların işkembe ve sakatatlarının ilçe merkezinden geçen Terme Çayı’na atılması hem insan sağlığını tehdit etti hem de çevre kirliliğine neden oldu.

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Salıpazarı Belediye Başkanı Refaettin Karaca, görüntülerin ilçeye yakışmadığını ifade ederek, “Kurban Bayramı öncesi kurban kesilecek alanlarda kuyular kazıldı. Vatandaşlarımızın kurban ibadetlerini daha hijyenik ortamlarda yapmalarını sağlamak için elektrik ve su gibi doğal ihtiyaçlarını belediye olarak yerine getirdik. Kurban atıklarının gelişi güzel yerlere atılmaması için gerekli uyarıları yapmamıza rağmen bu görüntüler ortaya çıktı. Zabıta ekiplerimiz konu ile ilgili çalışıyor. Dere yataklarına kimlerin kurban atıklarını attığını belirler isek gerekli cezai işlemler yapılacaktır. Bunu yapanlar doğaya ihanet etmişlerdir” diye konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir