28 Ekim 2024

SAMSİAD’ın konuğu Necmi Çamaş oldu: Samsun’un potansiyeli değerlendirildi

0

Samsun Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (SAMSİAD) konuğu olan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş, Kalkınma Yolu Projesi’nin Silopi’ye kadar geldiğini, Samsun’a uzatılmasının ve Rusya ile gereken bağlantının kurulabilmesi için bir fırsat olduğunu aktardı.

ELDEMİR’DEN TEŞEKKÜR

SAMSİAD Haziran Ayı İş Toplantısı çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. SAMSİAD Başkanı Süleyman Eldemir, gündem ile ilgili üyeleri bilgilendirdi ve toplantıda konuşmacı konuk olarak yer alan Samsun Büyükşehir Beldiyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş’a davetlerini kırmayıp kabul ettiği için teşekkür etti. 

KALKINMA YOLU PROJESİNE DEĞİNDİ

Irak’taki FAV Limanı’ndan Londra’ya kadar kara ve demir yolu ile Avrupa’nın her ülkesine Türkiye’den kesintisiz ulaşım sağlayacak olan Kalkınma Yolu Projesi’nin Silopi’ye kadar geldiğini hatırlatan Çamaş, “Projenin Silopi üzerinden Samsun’a uzatılması ve Rusya ile gereken bağlantının kurulabilmesi için bir fırsat. Bu proje ile Avrupa’nın her ülkesine kara ve deniz yolu ile ulaşım sağlanacak ve Samsun’un üzerinden geçmesi için çalışmalar yapmamız gerekmektedir” dedi. BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) Kalkınma Bankası’na Türkiye’nin de dahil edilmesi için Dışişleri Bakanı Hakan Fidan öncülüğünde çalışmalar gerçekleştirdiğini de kaydeden Çamaş, Çin ve Rusya’nın iş insanları ve sanayiciler için önemini vurguladı. Çamaş, bu ülkeler ile doğrudan temas kurabilecek tek şehrin Samsun olduğunu belirtti.

SAYI DAHA DA ARTIRILMALI 

Samsun’un turizm potansiyeline de değinen Çamaş şunları söyledi: “Kruvazör gemileriyle Samsun’a gelenler artık daha verimli zaman geçirebiliyorlar. Yolcu gemisi ile her turda toplam bin 580 yabancı şehri ziyaret ediyor. Yolcuların bir kısmı golf kulübünden yer tahsis etti ve yerel yemeklerimizi öğrenmek için ücretli dersler aldılar. Samsun’daki hastanelerin sağlık turizmini geliştirebilmeleri için acilen Uluslararası Akredite Belgesini almaları gerekmektedir. Şu anda yılda 23 bin kişi Samsun’a sağlık turizmi için geliyor ve bu sayı artırılmalıdır” dedi. 

SORUN VE TALEPLERİ İLETTİLER 

Program bitiminde SAMSİAD üyeleri sorun ve taleplerini Çamaş’a iletti. İş insanları, Samsun Çarşamba Havalimanı’nın rehabilite edilmesi gerektiğini ve uçuş seferlerinin yetersiz olduğunu söyledi. Uçak sefer sayıları ve direkt uçuş destinasyonlarının artırılması gerektiğini kaydeden iş insanları havalimanının modernize edilip genişletilmesi talebinde bulundu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir