24 Ekim 2024

Samsun’da dolandırıcılık çetesine darbe!

0

SAMSUN’DA DOLANDIRICILIK ÇETESİNE DARBE

Samsun ve İstanbul’da polis ekiplerince gerçekleştirilen eş zamanlı dolandırıcılık operasyonunu düzenlendi.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

10 kişi gözaltına alındı, çok sayıda suç unsuru ele geçirildi. 

22 KİŞİNİN DOLANDIRILDIĞI TESPİT EDİLDİ

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nce yapılan takip ve çalışma sonucu internet siteleri üzerinden bungalov ev, prefabrik ev, konteyner ve motosiklet satma vaadiyle farklı tarihlerde ve farklı illerde 22 kişinin 1 milyon 870 bin 159 lira dolandırıldığı tespit edildi. 

ŞÜPHELİLER GÖZALTINA ALINDI

Samsun ve İstanbul’da sabaha karşı eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyon kapsamında;  suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve sahte isim ve hesap kullanarak nitelikli dolandırıcılık suçlarını işledikleri tespit edilen; A.K, M.K, H.G, U.İ, A.A, H.B, U.T.Y, M.Ç, Y.E, F.Ö isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı.

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon yapılan adreslerde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 2 kurusıkı tabanca, 2 ruhsatsız tüfek, 41 fişek, 78 kurusıkı fişek, 32 kartuş, çok sayıda dijital materyal, vatandaşları kandırmaya ve dolandırmaya yönelik konuşma metinleri ele geçirildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

Operasyon neticesinde gözaltına alınan 10 şüpheli hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık suçlarından kapsamlı soruşturmaya başlandıç Şüpheliler, Emniyet’teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir