24 Ekim 2024

Samsun’da bilinçli nesiller yetişiyor: Öğrencilere tüketici hakları anlatılıyor

0

Samsun Ticaret İl Müdürü Kürşat Turpçu, ‘Bilinçli Tüketici-Bilinçli Nesiller Projesi’ kapsamında üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek tüketici hakları ve yükümlülükleri ile yerli malı kullanımı, çevre ve israf konuları hakkında bilgi verdi.

EĞİTİMLER VERİLİYOR

Turçu, öğrencilerin 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu kapsamında en çok karşılaşan sorunlar ve merak edilen sorular hakkında bilgilendirildiğini belirterek, tüketici hakem heyetlerinin görevleri, nasıl başvurulacağı, ayıplı mal ve hizmet, mesafeli sözleşme, internet veya telefon aracılığıyla alışveriş yaparken nelere dikkat edilmeli, iş yeri dışında kurulan sözleşmeler, taksitle satış sözleşmesi, fiyat etiketi yönetmeliği gibi bir çok konuda eğitimler verildiğini kaydetti.

EN ÇOK KARŞILAŞILANSORUNLARA DEĞİNİLİYOR

Turpçu, Bilinçli Nesiller Projesi kapsamında il,orta ve lise öğrencilerinin yanı sıra üniversitelerde okuyan ve yurtlarda kalan gençlerle bir araya geldiklerini belirterek, “Öğrencilerimize ‘Tüketici Hakları ve Yükümlülükleri’ konularında raportörlerimiz tarafından eğitimler verilerek gençlerimizi ‘Bilinçli Bir Tüketici-Bilinçli Nesil’ olarak eğitmeye çalışmaktayız. Eğitimlerimizde; özellikle öğrencilerimizin günlük hayatlarında sık sık karşılaştıkları sorunlar ve mağdur edildikleri alanlar üzerinde yoğunlaşmaktayız” dedi.

HER ŞEYİN TEMELİ EĞİTİMDEN GEÇER

Eğitimlerin öğrencilerin yine en çok mağduriyetler yaşadığı alanlardan birisi olan ‘İnternet’ üzerinden gerçekleştirdikleri alışverişler üzerinde durulduğunu da altını çizen Turpçu, “Bu kapsamda da internet üzerinden gerçekleştirecekleri alışverişlerde WEB Sitesinin Güven Damgası Logosunun bulunup bulunmadığına dikkat etmeleri gerektiği, alışverişlerde de yerli malı kullanımını, çevre ve israf konularında da bilgilendirmeler yapılmıştır. Mevzuata aykırı bir durumun yaşandığı durumlar da hangi kanallardan yasal hakların kullanılabileceği konularında bilgilendirmelerde bulunulmuştur. Her şeyin temeli eğitimden geçmekte olup, bu kapsamda da yeni eğitim-öğretim döneminde de üniversitelerimiz ile koordinasyon dahilinde öğrencilerimizle olan bilgilendirme toplantılarımıza devam edeceğiz.”

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir