25 Ekim 2024

O maaşlara bin 880 TL’lik zam geldi

0

Türkiye’nin merakla beklediği enflasyon verileri açıklandı ve bu veriler, memur ve emekli maaşlarına gelecek zam oranlarını da netleştirdi.

Ancak bu artışlar sadece maaşlarda değil, bu maaşlara endekslenen birçok üründe de fiyat artışlarına yol açacak.

SGK MAAŞLARINA ZAM

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre, SGK maaşlarına yüzde 24,37 oranında zam yapıldı.

Bu zam oranıyla birlikte evde bakım yardımı da memur zammı oranında artış göstererek 9.489 TL seviyesine yükseldi.

Temmuz ayında evde bakım maaşı 7.608,77 TL iken, yapılan zamla birlikte bu rakam artık 9.489 TL olarak ödenecek. Yeni zamlı maaşlar ağustos ayında yatırılacak.

Evde bakım maaşı her yıl 2 defa, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları doğrultusunda artış gösteriyor. Son 6 aylık dönemdeki enflasyon farkı da hesaba katılarak, neredeyse 2 bin TL’ye yakın bir zam yapıldığı bildiriliyor.

Evde bakım maaşı almak isteyenlerin ise belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor.

Başvuru yapacak kişinin sağlık raporu ile en az yüzde 50 oranında engelli olduğunu belgelemesi, SGK’ya prim borcu olmaması ve hane gelirinin asgari ücretin yüzde 3’te birinden az olması gerekiyor.

Bu şartları taşıyan vatandaşlar, başvurularını Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri veya Sosyal Hizmet Merkezleri’ne yapabiliyorlar. Ancak şartları yerine getirmeyenlerin yardımları kesilebiliyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir