25 Ekim 2024

Bakan Mehmet Şimşek açıkladı: ATM’lerle ilgili bankalara yeni talimat

0

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ATM’lerle ilgili alınan yeni kararı duyurdu. Türkiye’nin ATM Merkezi (TAM) Projesi ile 500 milyon dolarlık tasarruf hedeflendiğini belirtti.

VERİMLİLİK ARTACAK

2023 yılında uygulamaya alınan TAM Projesi’ne ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Şimşek, projenin vatandaşların finansal hizmetlere erişimini kolaylaştırdığını ve önemli ölçüde altyapı ve işletim maliyetlerinden tasarruf sağlayarak verimliliği artıracağını söyledi.

TEK MERKEZDEN YÖNETİLECEK

TAM Projesi kapsamında, kamu ve kamu katılım bankalarının ATM yönetimi için yazılım geliştirme, lisanslama, saha hizmetleri ve ATM operasyonları gibi maliyetler ortaklaştırılarak tek merkezden yönetilecek. Bu sayede bankaların ATM giderlerinde ciddi bir tasarruf sağlanacak.

TAM NEDİR?

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, PTT, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası ve Emlak Katılım Bankası ATM’leri, Türkiye’nin ATM Merkezi (TAM) bünyesinde hizmet verecek. Türkiye genelinde yaklaşık 19 bin ATM ile hizmet sunacak olan TAM, müşterilere ücretsiz ve komisyonsuz işlem yapma imkanı tanıyacak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir