25 Ekim 2024

Samsun’da boğulmaların nedenini açıkladılar: Tehlike devam ediyor

0

SAMSUN’DA BOĞULMALARIN NEDENİ 

Halk arasında çeken akıntı olarak bilinen ve Karadeniz bölgesinde sıkça rastlanan “Rip akıntısı” nedeniyle, Samsun’da boğulma vakaları bu sezon rekor kırdı. Sadece 1 ay içerisinde yaşanan boğulma vakası rakamları,Samsun denizinin bu sezon çok tehlikeli olduğunu ortaya koydu.

“TEHLİKE DEVAM EDİYOR”

Samsun Valiliği tarafından denizin tehlikeli oldugu yönünde yapılan uyarılara kulak tıkamanın bilançosu ağır oldu. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama ve Kurtarma Grup Amiri Mustafa Doğru, Samsun Medya Grubu’na özel açıklamalarda bulundu.  Boğulmaların genelde rip akıntısından kaynaklı olduğunu belirten Doğru, denizdeki tehlikenin hala devam ettiğini söyledi. 

80’DE FAZLA KİŞİ BOĞULMAKTAN KURTARILDI 

15 Haziran itibariyle deniz sezonunun başladığını ifade eden Cankurtaran amiri, bu sezon sadece 20 gün içerisinde 80’den fazla kişiyi boğulmaktan kurtardıklarını dile getirdi. 

ÖZELLİKLE ÇEVRE İLLERDEN GELENLER BOĞULUYOR 

Samsun’da yaşanan boğulma vakalarının özellikle şehir dışından gelen insanlardan oluştuğunun altını çizen Doğru,  “Genelde Samsun plajlarındaki boğulma vakalarını, il dışından gelen insanlarda görülüyor. Samsun denizini bilen bu bölgenin yerlisinde çok fazla boğulma vakasıyla karşılaşmıyoruz.  Ancak Çorum, Tokat gibi illerden gelen vatandaşlar, denizin de yapısını bilmediği için rip akıntısına kapılıyor. Özellikle rüzgarlı havalarda ve denizin dalgalı olduğu  sırada  suya girdikleri için boğulma olayları gerçekleşiyor” dedi.

“BAZEN ÇOK ZORLANIYORUZ”

Plajlarda bulunan Cankurtaranların boğulma vakalarına anında müdahale ettiğini de ifade eden Doğru,  “Bazı durumlarda bizler de çok zorlanıyoruz.  Burada insanları kurtarmak için kendi canımızı hiçe sayıyoruz.  Arkadaşlarımızın bazıları kurtarma esnasında yaralanabiliyor. Ya da suya girdiğimizde rip akıntısına bizler de kapılabiliyoruz. Dalgalı suda kıyıya çıkmakta bizler de zorlanıyoruz.  Ancak o anda tek düşüncemiz suda boğulan kişiye yardım etmek ve onu sudan karaya çıkarmak oluyor. Onların canını, kendi canımızdan daha önde tutuyoruz” diye konuştu. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir