27 Ekim 2024

Atakum’da gezilecek yerler

0

Atakum, Samsun ilinin hem doğal güzellikleri hem de tarihi ve turistik yerleriyle çeşitli aktiviteleri içerisinde barındıran bir ilçesidir. Denize girilebilecek halka açık plajları, şehir merkezine yakın olmasına rağmen yemyeşil alanları ve etrafında tarihi mekanları görülmeye değerdir. Özellikle yaz aylarında mavi bayraklı plajları olması nedeniyle yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görmektedir. İşte detaylar..

ATAKUM’DA GEZİLECEK YERLER

ATAKUM SAHİLİ

Samsun merkeze 7,9 km uzaklıkta bulunan Atakum Sahil Yolu’na, en hızlı Atatürk Bulvarı rotası kullanılarak ulaşım yapılmaktadır. İlçenin kıyı kesiminde bulunan Atakum Sahil Yolu’na şehir içi ulaşım araçları gitmektedir.

Gece gündüz sunulan aktivite olanakları ile renkli anlarına tanık olacağınız, her an cıvıl cıvıl olan Atakum Sahil Yolu adeta bir cazibe merkezidir. Sahil şeridi boyunca yaklaşık 30 kilometrelik kumsalı bulunmaktadır. Halka açık plajlarda ücretsiz denizin keyfini çıkarmak mümkündür. Sahil şeridinde özellikle yaz aylarında alkollü ve alkolsüz çeşitli mekanlar hizmet vermektedir. Cafeler, restoranlar, clublar ve tatil köyleriyle hem günübirlik gezilebilecek hem de deniz manzaralı otellerinde konaklama yapılabilecek özelliğe sahiptir. Sahil şeridi boyunca alışveriş merkezi, sinema, park, iskele, dinlenme alanları ve piknik alanları mevcuttur. Atakum Sahil Yolu giriş ücreti bulunmamaktadır.

ÇOBANLI HALK İSKELESİ

Çobanlı Halk İskelesi, Atakum ilçe merkezine 2,5 km mesafede yer almaktadır. Samsun merkeze mesafesi ise 10 km’dir.

22 Haziran 2016 tarihinde hizmete açılan Çobanlı Halk İskelesi, 400 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindedir. Şehir merkezi ile iskele arasında ulaşım, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait yolcu gemisi aracılığıyla sağlanmaktadır.  Çobanlı Halk İskelesi’ne deniz havası almak, eşsiz manzarada fotoğraf çektirmek, oltayla balık tutmak veya dinlenmek amacıyla her gün yüzlerce insan gelmektedir. İskelenin ucunda ise Çobanlı İskele Cafe bulunmaktadır. Bu cafe Karadeniz Bölgesi’nin denizin ortasında bulunan tek seyir mekanı olma özelliğine sahiptir. Burada gün doğumu manzarası görülmeye değerdir. Şehrin gürültüsünden uzak, dalga sesleri ve balık görüntüleriyle ilçenin en güzel dinlenme alanlarından biridir. Çobanlı İskele Cafe haftanın her günü 09:00 ile 23:00 saatleri arasında hizmete açıktır. Çobanlı Halk İskelesi giriş ücreti bulunmamaktadır.

ÇAKIRLAR KOROSU

Çakırlar Korusu Atakum ilçe merkezine 11 km, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne 7 km ve Samsun merkeze 19 km uzaklıktadır. Çakırlar Korusu’na Samsun merkezden Çatalçam-Taflan dolmuşları hizmet vermektedir.

Karadeniz ormanlarının doğal güzelliğini gözler önüne seren Çakırlar Korusu, huzur ve sessizlik içerisinde zaman geçirmek isteyenler tarafından tercih edilmektedir. 100 m²’lik alanda mesire yerleri, tenis kortları, tuvaletler, duşakabinler ve mescitler bulunuyor. Ağaçlardan gelen mis kokular içerisinde piknik yapmak ve sosyal aktivitelerden yararlanmak için Çakırlar Korusu’na gidenler, kuş sesleri arasında dinlenme fırsatı buluyor. Çakırlar Korusu’nda yürüyüş yapabilir, el değmemiş güzellikler arasında fotoğraf çekebilir, hamakta sallanabilir veya kortlarda eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Ücretli olarak hizmet veren cafe ve restoranlardan da yararlanmak mümkündür. Çakırlar Korusu giriş ücreti bulunmamaktadır.

NAZAR PLAJI

Karadeniz’in güzel şehri Samsun, muhteşem plajları ile meşhur bir yer. Bu plajlardan biri de Nazar Plajı. Plajın merkeze yakın konumu, ziyaretçilerin kolayca ulaşmasını sağlıyor. Plajın inanılmaz manzarası ve temiz kumu, ziyaretçilerin hayranlığını kazanıyor. Denizin huzur veren dalgaları, kumun altından süzülerek ayaklarınızı okşuyor ve martıların sesleri, sizi cennetten bir köşeye taşıyor. Nazar Plajı, sadece doğal güzelliğiyle değil, aynı zamanda çevresindeki eğlence mekânları ile de ön plana çıkıyor. Plajda vakit geçirdikten sonra, çevredeki restoranlar ve kafelerde keyifli bir yemek yiyebilirsiniz. Deniz manzarasını seyrederken, yeme-içme mekânlarının özel lezzetleriyle de tanışabilirsiniz. Ayrıca, aileniz ve arkadaşlarınızla burada sosyalleşebilir, sıcak sohbetler edebilirsiniz. Nazar Plajı’na ulaşım da oldukça kolay. Otelimize araçla 10 dakikalık bir mesafede bulunan Nazar Plajına halk otobüsleri, minibüsler ve tramvayla da rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Plajın temiz kumu ve berrak suyu, ziyaretçilere inanılmaz anılar kazandırırken, plajda vakit geçirdikten sonra çevresindeki mekânlar ile unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Nazar Plajı sadece bir plaj değil, aynı zamanda ziyaretçilere eşsiz bir tatil deneyimi sunan doğal bir güzelliktir. Denizin mavisine karışan gökyüzü, kumun sıcaklığı, martıların cıvıltısı, çevredeki yeme-içme mekânları ve güneşin doğuşu… Tüm bunlar, Nazar Plajı’nın eşsiz güzelliklerinden sadece birkaçı. Siz de tatilinizin keyfini çıkarırken, Nazar Plajı’nı ziyaret edebilir, unutulmaz anılarla dolu bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir