27 Ekim 2024

Ev sahibi-kiracı istisnasız herkes ödeyecek: Yüzde 80 zam geldi!

0

Ev sahibi ya da kiracı fark etmeksizin herkes etkilenecek! Yüzde 80 oranında zam geldi. Peş peşe yapılan zamlar, vatandaşın mali yükünü daha da artırıyor. Henüz zamlı maaşlar hesaplara geçmeden, gelirler eridi.

Elektriğe yapılan yüzde 38 zamdan sonra, su ve temizlik malzemeleri gibi birçok ürün ve hizmette de yeni zamlar açıklandı. Bu zamların ardından apartman yönetimleri de aidatlara ciddi oranlarda zam yapmaya başladı.

Pek çok site ve apartmanda aidat ücretlerine ortalama yüzde 80 oranında zam yapıldığı duyuruldu. Bu durum, kiracılar ve ev sahipleri arasında büyük tepkiye yol açtı.

Kiracılar, artık neredeyse iki kira bedeli ödediklerini söylerken, ev sahipleri de sahip oldukları ev için neredeyse bir kira bedeli ödemek zorunda kaldıklarını belirterek, zamların geri çekilmesini talep etti.

SİTE AİDAT ARTIŞ ORANI 2024 TEMMUZ

Siteler ve apartmanlarda yapılan zamlar gerekçe gösterilerek, aidatlarda yeniden artış yaşandı. Bazı apartman ve sitelerde, çalışanlara Temmuz ayında enflasyon gerekçesiyle ara zam yapılırken, artan maliyetler nedeniyle aidat zam duyuruları yayımlandı.

Ev sahipleri ve kiracılar, aidat zamlarının ortalama yüzde 80 civarında olduğunu belirterek sosyal medyada tepkilerini dile getirdi.

Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir’deki lüks sitelerde aidatların fahiş seviyelere ulaştığı ifade edildi. 2024 yılbaşında da benzer zamlar büyük tepki çekmiş, yüksek aidat isteyen sitelerin önünde ev sahipleri ve kiracılar gösteriler düzenlemişti.

Yeni zamların iptal edilip edilmeyeceği merak edilirken, bazı apartmanlarda ise yaz aylarının gelmesiyle dış cephe yapımı, çatı kiremit aktarımı, boya ve site bakımı gibi çalışmalar nedeniyle zorunlu olarak aidat artırımına gidildiği belirtildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir