27 Ekim 2024

Samsun’da afet bölgelerinde yoğun mesai! Yaralar sarılıyor

0

Samsun’un Ayvacık, Çarşamba, Salıpazarı ve Terme ilçelerinde sağanak nedeniyle su baskını yaşanan bölgelerde ekipler, hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor. Hem zarar gören tarım arazilerinde hem de alt ve üst yapılarda meydana gelen hasarlar tek tek rapor ediliyor. 

YENİ TEDBİRLER ALINIYOR

Sel felaketinin ardından Samsun Valiliği koordinesinde Büyükşehir Belediyesi, AFAD, DSİ ve diğer kurumlar zarar gören bölgelerde çalışmalarına devam ediyor. Kapanan yolların açılması, dere ve kanal yatakları ile şehir içi yağmur suyu taşıma hatlarının temizlenmesi çalışmaları devam ederken, sel felaketinin yeniden yaşamaması için alınacak önlemler için de çalışmalar başladı.

TERME’DE 500 MİLYONLUK HASAR 

Can kaybı olmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Terme Belediye Başkanı Şenol Kul da ilçede 500 milyon liralık maddi hasar olduğunu belirterek, yaraların el birliğiyle sarılacağını vurguladı. Başkan Kul, “İlçemizde meydana gelen selin yaralarını sarmak için seferber olmuş durumdayız. İlçe merkezimizde lokal su baskınları yaşadık ama özellikle ilçemizin doğusu ile güney aksında bulunan mahallelerimiz selden fazlasıyla etkilendi. Bir yandan hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor bir yandan da vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için bütün ekiplerimiz sahada gece gündüz çalışıyor. Devletimiz sağ olsun bütün imkanları ile ilçemizde selin yarattığı hasarı ortadan kaldırmak için mücadele veriyor” dedi.

ÖNLEMLER ALINACAK 

Sel felaketine neden olacak yağışların iklim değişikliğinden kaynaklandığını dile getiren Başkan Kul sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizlere düşen görev bu yağışların yarattığı tahribatı görerek, bir daha yaşanmaması için önlem almak. İlçemizin de şanssız olduğu bazı durumlar var. Bunlardan biri deniz seviyesi kotunun çok düşük olması. Bu konuda DSİ yetkilileri ile istişare halinde çözüm yolları bulma noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Bu sel felaketinde en büyük tesellimiz ilçemizde bir can kaybının yaşanmamış olması. Selden kaynaklı vatandaşlarımızın yaşadıkları mağduriyetleri gidermek ve yeniden yaşanmamasını sağlamak yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

EKİPLER SAHADA 

Yine kuvvetli yağıştan en fazla etkilenen ilçelerden biri olan Salıpazarı’nda da Kaymakam Salih Başara ve Başkan Refaettin Karaca’nın yakın takibiyle çalışmalar devam ediyor. Ayvacık’ta da  olumsuzlukları ortadan kaldırmak için Ladik Belediyesi ve Kavak Belediyesi tarafından ilçeye gönderilen iş makinası ve personel sahada görev yapıyor. Yine Çarşamba ilçesinde de ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir