28 Ekim 2024

O şartları taşıyan herkese elektrik tüketim desteği!

0

DÜŞÜK GELİRLİ AİLELERE DESTEK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik tarifelerine getirilen yeni zamların 1 Temmuz itibarıyla uygulanmaya başlandığını duyurdu. Düşük gelirli ailelerin elektrik faturalarını ödemelerini kolaylaştırmak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise destek programlarını sürdürüyor.

İKİ ANA KATEGORİDE DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan destek programları “Minimum Elektrik Tüketimi Desteği” ve “Tıbbi Cihaz Elektrik Tüketimi Desteği” olarak iki ana kategori altında toplanıyor.

KİMLER YARARLANABİLİR

Bu programlar, düzenli sosyal yardım alan aileler ile tıbbi cihaz kullanımına bağlı olarak kronik hastalıkları olan bireylerin yaşadığı hanelere yöneliktir.

NASIL BAŞVURU YAPABİLİRİM?

Elektrik tüketimi desteği için başvurular, vatandaşların kimlik kartı ve elektrik faturaları ile birlikte PTT şubelerine yapılmalıdır. Ancak, “Tıbbi Cihaz Elektrik Tüketimi Desteği” için başvuruların, ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) ofislerine yapılması gerekiyor.

Onaylanan başvurular, ailelerin hane büyüklüğüne göre aylık destek almalarıyla sonuçlanacaktır:

– 1-2 kişilik haneler için aylık 75 kWh (112,63 TL)

– 3 kişilik hanelere aylık 100 kWh (150,17 TL)

– 4 kişilik haneler için aylık 125 kWh (187,71 TL)

– 5 ve daha fazla kişinin yaşadığı haneler için aylık 150 kWh (225,25 TL)

Öte yandan kronik hastası olan evlere hasta başına aylık 150 kWh (225,25 TL) destek ödemesi sağlanacak. Bu destek programları sayesinde ihtiyaç sahiplerinin elektrik faturalarının en kolay şekilde ödenmesi hedefleniyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir